Hlavní obsah

Útočník Kane z Chicaga byl vyhlášen v NHL hvězdou listopadu

Americký hokejový útočník Patrick Kane z Chicaga byl vyhlášen v NHL nejlepším hráčem listopadu. Druhou hvězdou měsíce se stal ruský centr Jevgenij Malkin z Pittsburghu a třetí brankář Josh Harding z Minnesoty.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Patrick Kane (druhý zprava) oslavuje se spoluhráči z Chicaga (zleva) Johnnym Oduyou, Krisem Versteegem a Niklasem Hjalmarssonem svoji trefu proti Calgary.

Článek

Pětadvacetiletý Kane nasbíral v 15 listopadových zápasech 19 bodů za devět branek a deset asistencí. Čtyři jeho trefy byly vítězné. Letošní vítěz Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off má v sezóně na kontě celkem 30 bodů a 16 gólů z 28 utkání.

Malkin zaznamenal ve 15 zápasech 25 bodů, z toho 21 za asistence. Tolik přihrávek za jeden měsíc nenasbíral nikdo od ledna 1996, kdy se to povedlo Waynu Gretzkému v dresu Los Angeles. Malkin se dostal na druhé místo produktivity, s 35 body aktuálně ztrácí tři na spoluhráče Sidneyho Crosbyho.

Kanaďan Harding ve 12 duelech vychytal osm výher, měl průměr 1,88 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 92,6 procenta a jednou udržel čisté konto. Celkově s průměrem 1,45 gólu na utkání vládne celé NHL.

Reklama