Hlavní obsah

Takhle Plekanec parádně nachytal brankáře Raska. A nastartoval obrat v bitvě s Bostonem

Montreal

Po první třetině sice prohrávali, ale nakonec se hokejisté Montrealu radovali z výhry nad Bostonem 2:1, která je katapultovala do čela Atlantické divize. K obratu zavelel český forvard Tomáš Plekanec, který parádně nachytal gólmana Tuukku Raska.

Foto: Jean-yves Ahern, Reuters

Gólman Bostonu Tuukka Rask promáchl puk po střele Tomáše Plekance (není na snímku). Před brankou stínuje Brian Gionta z Montrealu a obránce Zdeno Chára (vpravo).

Článek

Pomalu se naplňovala polovina zápasu, Plekanec dostal puk do hodně ostrého střeleckého úhlu, Rask se v pohodě stačil přesunout a zdálo se, že český hokejista nemá nárok. Jenže chyba, rychlý švih kladenského rodáka poslal puk parádně ke vzdálenější tyči branky Bostonu. A bylo srovnáno.

„Tenhle gól padl hodně ze strany, dal jsem Plekancovi příliš prostoru," sypal si popel na hlavu gólman, jenž v minulé sezóně pomohl Plzni k extraligovému titulu. Český forvard tak zaznamenal desátou trefu sezóny a skóroval ve třetím z posledních pěti duelů.

Ostudná třetina

Obrat dokonal ještě ve druhé třetině vítězným gólem Max Pacioretty. „Druhá třetina byla z naší strany strašná, až ostudná. To je pro nás nepřípustné, stálo nás to zápas," soptil po utkání kouč Bruins Claude Julien.

Nejen jemu muselo pořádně zatrnout už na úvod zápasu, kdy autor vítězné branky Pacioretty sestřelil obránce Johnnyho Boychuka, jenž se z ledu zvedal hodně těžce a musel být odvezen do nemocnice.

„Cítil jsem se kvůli tomu hrozně, protože jsem ani nevěděl, co se pořádně stalo. Bojoval jsem o puk, rozhodně jsem nechtěl nikoho zranit," kál se Pacioretty.

Vše snad naštěstí dopadne dobře. Kouč Julien po utkání sdělil, že Boychuk byl propuštěn z nemocnice a s týmem odcestuje do Bostonu.

Reklama

Související témata: