Hlavní obsah

Kuriózní výpomoc. Gólu nezabránil brankář Schneider, ale jeho dres

New Jersey

Takříkajíc „z pekla kliku“ měl brankář New Jersey Cory Schneider. V utkání s Detroitem mu svižná střela prošla mezi tělem a rukou, což by za normální situace vedlo ke gólu. Ač to může znít zvláštně, od inkasované branky nakonec Američana zachránil jeho dres.

Foto: Noah K. Murray, Reuters

Americký brankář Schneider je v Devils považovaný za nástupce legendárního Martina Brodeura.

Článek

Devils se díky přesilovkové trefě obránce Greenea, kterému asistoval Patrik Eliáš, dostali v souboji s Red Wings do vedení. Otěže zápasu ale paradoxně držel v rukou Detroit. Pět minut před koncem první třetiny byl blízko vyrovnání...

Ve velmi nadějné příležitosti se po Alfredssonově přihrávce ocitl Justin Abdelkader. Útočník Detroitu brankáře Schneidera svou prudkou střelou z mezikruží de facto překonal, kotouč ale skončil ve vyhrnutém dresu gólmana Devils.

Těžko uvěřitelný zákrok se v utkání povedl i brankáři Detroitu Jonasi Gustavssonovi.

Hokejisté Red Wings utkání v závěrečné části otočili a zvítězili 3:1. Svým soupeřům povolili za celý zápas pouhých 11 střel. Ovládat hru se jim dařilo i přes absenci čtyř pravidelně nastupujících hráčů. Nejcitelnější byla ztráta kapitána Henrika Zetterberga a hračičky Pavla Dacjuka.

„Musíme v tomhle pokračovat, řekl střelec rozdílové branky Johan Franzen. „Bez našich ‚velkých kluků' je to těžké, ale teď víme, že dokážeme hrát i bez nich," dodal švédský silák.

Reklama

Související témata: