Hlavní obsah

Obránce s brankářským nadáním. Seidenberg z Bostonu zachránil tým od pohromy

Boston/Praha

Dělba práce je v hokeji celkem jasně vymezená. Hokejista Bostonu Bruins Dennis Seidenberg v utkání NHL proti Pittsburghu Penguins ale předvedl, že mu není zcela cizí ani brankářské řemeslo. Německý obránce v brankovišti totiž perfektně zastoupil gólmana Bruins Raska a připravil soupeře o důležitý gól.

Foto: Greg M. Cooper, Reuters

Bostonský obránce Seidenberg v souboji s Brandonem Sutterem z Pittsburghu.

Článek

Na začátku druhé třetiny vedli Tučňáci na ledě Medvědů 2:1 a v přesilové hře svým sokům pořádně zatápěli. Přesnými kombinacemi vyváděli bránící čtveřici z míry a ke gólu jim chybělo jen málo.

Když se finský brankář Tuukka Rask při vykrývání úhlu příliš vzdálil své brance, zřejmě ani nečekal, jakou má v zádech pojistku.

Jako by mu byly podobné zákroky vlastní, zdálo se poté, co Seidenberg sebral Jussimu Jokinenovi jasnou branku. Pokud by Tučňáci odskočili na 3:1, utkání mohlo dopadnout zcela jinak. Za této situaci úspěšný střelec David Krejčí poslal utkání v 59. minutě do prodloužení, v němž Boston dokonal obrat na 3:2.

Trenér Medvědů Claude Julien si je dobře vědom toho, jak cenný pro jeho tým německý bek je. Hned po slovenské hvězdě Zdenu Chárovi je totiž Seidenberg nejvytěžovanějším obranářem mužstva. 12 plusových bodů ve statistice pozitivní a negativní účasti na ledě ho navíc staví do čela klubového pořadí a na dvanácté místo v celé lize.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články