Hlavní obsah

Voráček doufá v nominaci na OH. Musím makat a uvidíme, co se stane, říká útočník Flyers

Philadelphia

Hokejista Jakub Voráček sice nabírá v NHL střeleckou formu, jeho trefy ale Philadelphii výhry nepřinášejí. Český křídelník skóroval v úterý po dvanáctizápasovém půstu na ledě Ottawy, Letci však v utkání padli 4:5 po samostatných nájezdech. V noci na čtvrtek pak dopadli ještě mnohem hůř. Čtyřiadvacetiletý útočník otevřel v Chicagu skóre, jenže Flyers nakonec schytali v United Center debakl 2:7. "Dva góly ve dvou zápasech samozřejmě neuškodí, ale byl bych raději, kdyby nám pomohly k vítězství," přiznal Voráček v rozhovoru pro Sport.cz.

Rozhovor s útočníkem Philadelphie Jakubem Voráčkem po zápase s Chicagem.Video: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Kladenský odchovanec se v Chicagu radoval z pátého zásahu v sezóně, když ve 13. minutě povedenou ranou pokořil v přesilovce gólmana Raantu. Do kabin odcházeli Letci spokojení, jejich nadšení ale po pauze rychle vyprchalo. Jestřábi totiž vlétli do druhého dějství jako uragán a v rozmezí 21. a 22. minuty překlopili výsledek Keith se Shawem. Ve 26. minutě navíc přidal třetí gól při vlastním oslabení Handzuš a domácí byli na koni.

Flyers ještě zásluhou Downieho vykřesali jiskru naděje, kterou však záhy uhasli Versteeg s Toewsem. "V kabině jsme si říkali, že Chicago se od druhé třetiny zlepší, protože hráli včera v Dallasu a myslím si, že byli v první třetině trochu unavení," řekl Voráček, který litoval přílišného množství chyb. "Chicago je takovej tým, kterej to dokáže potrestat," připomněl.

Flyers inkasovali v závěrečné periodě ještě dvě branky a připsali si čtvrtou porážku z posledních pěti utkání. Voráček ovšem věří, že se mužstvo zvedne a začne opět vítězit.

Voráček: Je dobře, že mi to tam padá

"Měli jsme teď dlouhej trip, udělali jsme pět bodů z dvanácti možných. Samozřejmě to není nejlepší, ale zase na trip, kdy se cestuje přes celou Ameriku, to není špatný. Teď máme doma Montreal. Musíme zabrat a vyhrát," burcuje Voráček, který nastupuje v elitní formaci s hvězdným Girouxem a Hartnellem.

"Dva góly ve dvou zápasech samozřejmě neuškodí, ale byl bych raději, kdyby nám pomohly k vítězství. Ale kolikrát jsem měl zápasy, v nichž jsem měl čtyři vyložené šance a bohužel jsem góly nedal. Je to dobře, že mi to tam padá," uvedl český forvard.

Voráček pomalu spřádá myšlenky i na olympijský turnaj v Soči, který se kvapem blíží. Ve výběru trenéra Hadamczika by neměl chybět.

"S trenérem jsme spolu mluvili. Viděl mě hrát na Floridě a v Tampě. Šance je pro řadu kluků, já doufám, že se do nominace dostanu. Nechci ale předbíhat, musím makat a uvidíme, co se stane," dodal.

Reklama