Hlavní obsah

Brankář Neuvirth se po zranění rozchytá na farmě Washingtonu

Washington

Český hokejový brankář Michal Neuvirth z Washingtonu se po zranění pravého kotníku rozchytá na farmě v Hershey v AHL. Pětadvacetiletý člen širší nominace na olympijské hry v Soči nastoupí za Bears v pátečním utkání na ledě Wilkes-Barre/Scranton Penguins a možná i v sobotu v domácím duelu s Binghamtonem. Do prvního týmu by se mohl vrátit nejdříve před nedělním zápasem proti Philadelphii.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Gólman Michal Neuvirth v brance Washingtonu.

Článek

"Je to jeho rozhodnutí a myslím, že je skvělé," řekl deníku The Washington Post trenér Capitals Adam Oates. "Nějakou dobu byl mimo hru, tak jsme se ho zeptali, jestli chce na farmu se rozehrát. Bez mrknutí oka řekl ano," uvedl kouč.

Neuvirth se zranil 29. listopadu při rozbruslení před utkáním Washingtonu s Montrealem, když uklouzl po puku. Na soupisce Capitals pak chyběl v šesti utkáních, ale teď už týden trénuje. "Bude chytat v pátek, pak uvidíme, jak se bude v sobotu cítit," doplnil Oates k Neuvirthovu plánovanému vytížení v Hershey.

V této sezóně NHL zasáhl Neuvirth do sedmi duelů, v nichž má průměr 2,83 gólu na zápas a úspěšnost zákroků 91,2 procenta. Naposledy chytal 22. listopadu při domácí porážce s Montrealem 2:3. Převážně kryje záda jedničce Capitals Bradenu Holtbymu.

Reklama

Související témata: