Hlavní obsah

Český tvrďák Gudas vyřadil Franzéna ze hry a rozčílil Detroit. Trest ale vyfasoval Švéd

Český tvrďák Radko Gudas si v zámořské hokejové NHL buduje pověst zlého muže a zadák Tampy Bay pochopitelně nepatří u týmů soupeřů mezi oblíbence. Hodně zášti vyvolal v nočním utkání jeho úder rukavicí do obličeje útočníka Detroitu Johana Franzéna, jenž po tomto zákroku ve druhé třetině už do utkání znovu nezasáhl.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Obránce Tampy Bay Lightning Radko Gudas (vlevo) přihrává přes útočníka Detroitu Pavla Datsjuka.

Článek

Zatímco český obránce si podle sudích při souboji u mantinelu počínal čistě, trest vyfasoval švédský hráč, a to za nesportovní chování. Franzén totiž na střídačce mrštil hokejkou a směrem k třiadvacetiletému mladíkovi vyslal na střídačku soupeře pár peprných slov.

Red Wings si tak vedle porážky 0:3 připsali další kolonku do listiny zraněných hráčů, která už je i tak velmi rozsáhlá. „Víte, jak je to teď v lize se všemi těmi hráči, co dostali úder na hlavu? Jsou nadobro pryč. Takže nechápu, co má tohle znamenat. Nevím, co se teď bude dít, ale určitě se to dozvíme," zlobil se po utkání v rozhovoru pro Detroit Free Press kouč Red Wings Mike Babcock.

Detroit nicméně po zápase odmítl upřesnit charakter Franzénova zranění. Fanoušci každopádně doufají, že Švéd nerozšíří marodku, na níž už jsou Justin Abdelkader (otřes mozku), Darren Helm (zraněné rameno), Stephen Weiss (zranění třísel), Danny DeKeyser (zranění ramena), Henrik Zetterberg (vyhřezlá ploténka) a Jimmy Howard (zranění kolena).

„O tomhle nemůžete moc přemýšlet. Je to prostě tak, jak to je. Teď zkrátka dostane příležitost někdo jiný, který se může na ledě předvést a chytit svoji šanci. Nesmíme se nějak litovat. Spousta týmů si něčím podobným prochází. Chce to zůstat pozitivní a semknout se jako tým," nabádal po Franzénově zranění jeho spoluhráč Nicklas Kronwall.

Reklama

Související témata: