Hlavní obsah

Thornton z Bostonu se odvolal proti trestu na patnáct zápasů

New York

Bostonský hokejový útočník Shawn Thornton se odvolal proti disciplinárnímu trestu na 15 zápasů, který dostal za napadení Brookse Orpika z Pittsburghu. Případ nyní bude posuzovat komisionář zámořské soutěže Gary Bettman. Pokud by ani s jeho výrokem nebyl Thornton spokojen, dostala by se záležitost k nezávislému arbitrovi.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Útočník Bostonu Shawn Thornton (vlevo) v potyčce s Brandonem Prustem z Montrealu.

Článek

Thornton se 7. prosince v první třetině snažil pomstít Louiho Erikssona, kterého hned v úvodu Orpik tvrdě srazil a způsobil mu otřes mozku. Orpik však na výzvu k pěstnímu souboji nereagoval, a tak se na něho útočník Bostonu vrhl později ve skrumáži hráčů. Po jeho úderech zůstal Orpik bezvládně ležet na ledě a byl odvezen na nosítkách do nemocnice. Na led se vrátil až po šesti dnech, kdy se znovu zapojil do tréninku Penguins.

Thornton obdržel druhý nejdelší trest v éře nynějšího šéfa disciplinární komise NHL Brendana Shanahana. Během patnáctizápasové absence má šestatřicetiletý kanadský hokejista přijít o 84.615 dolarů z platu (1,7 miliónu korun). Thornton, jenž se za svůj zákrok později omluvil, už zmeškal čtyři utkání.

Reklama

Související témata: