Hlavní obsah

Neudržitelný Voráček opět zářil. V duelu s Capitals zastínil i hvězdného Ovečkina

Philadelphia

Rozjezd do sezóny měl pomalejší, nyní se ale nachází v ohromné pohodě. Hokejový útočník Jakub Voráček pomohl v noci na středu dvěma góly k výhře Philadelphie nad Washingtonem 5:2 a byl vyhlášen první hvězdou střetnutí. Čtyřiadvacetiletý křídelník má momentálně v NHL výtečnou střeleckou formu, v posledních pěti zápasech si připsal na konto pět gólů, k nim navíc přidal ještě dvě asistence.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Jakub Voráček (vpravo) se raduje společně se spoluhráčem Scottem Hartnellem z gólu proti Washingtonu.

Článek
Fotogalerie

Po bezbrankové první třetině otevřel skóre po čtyřiceti vteřinách druhého dějství Ovečkin, Capitals se ale z vedení dlouho neradovali. Neuběhla ani minuta, když Voráček dostal na křídle puk do jízdy, v přečíslení dva na jednoho zvolil samostatné zakončení a udělal dobře. Přesnou střelou pod vyrážečku nedal brankáři Holtbymu šanci.

"Překvapil jsem sám sebe, protože já v těchto situacích nikdy nestřílím, ale přihrávám. Už odmalička," přiznal kladenský odchovanec.

Washington si sice vzápětí vzal svůj jednobrankový náskok zpět, když se trefil Fehr. Jenže Letci dokázali znovu bleskově zareagovat a Read znovu srovnal. Klíčový moment pak přišel ve 36. minutě. Wilson nevybíravým zákrokem poslal zezadu proti mantinelu Braydena Schenna a obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

Potrestali Wilsonovo vyloučení

Flyers nabídnutou příležitost chytili za pačesy a v početní výhodě dvakrát udeřili. Nejprve dělovkou od modré rozvlnil síť Streit a poté přišla další velká chvíle Voráčka. Vybruslil si mezi kruhy a střelou po ledě k levé tyči zvýšil na 4:2.

"Když dostanete v zápase pětiminutovou přesilovku, musíte dát aspoň jeden gól. V poslední době obě naše přesilovkové formace hrají dobře, dnes se to potvrdilo," liboval si kapitán Letců Claude Giroux.

Hosté se už na odpověď nezmohli, naopak pátý pojišťovací gól přidal ve 48. minutě Simmonds. Letci tak oplatili soupeři dva dny starou porážku z haly Verizon Center a v tabulce Východní konference stíhají osmou Carolinu (ztrácejí aktuálně jeden bod).

Voráčkova fazóna je příslibem pro olympiádu v Soči, která se kvapem blíží. Forvard Philadelphie figuruje v širší nominaci reprezentačního kouče Aloise Hadamczika a patří bezpochyby k žhavým uchazečům o letenku do Ruska. "S trenérem jsme spolu mluvili. Šance je pro řadu kluků, já doufám, že se do nominace dostanu. Nechci ale předbíhat, musím makat a uvidíme, co se stane," prohlásil Voráček v nedávném rozhovoru pro Sport.cz.

Měl by být Jakub Voráček v konečné nominaci na olympijské hry v Soči?
Ano
97,6 %
Ne
2,4 %
Celkem hlasovalo 5551 čtenářů.

Reklama