Hlavní obsah

Jágrův rekord? Musel jsem pustit Michálkův gól, aby ho získal, dobíral si 68 brankář Brodeur

New Jersey

Jeho sklizeň rekordů se zadrhla jen na chvíli. Fenomenální český hokejista v barvách New Jersey Devils Jaromír Jágr utnul osmizápasové čekání na gól, rozhodl zápas proti Ottawě při vítězství 5:2 a hned ve dvou případech přepsal historické statistiky NHL. Svůj úspěch po zápase komentoval typickým humorem.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Útočník New Jersey Jaromír Jágr a brankář Martin Brodeur slaví výhru nad Ottawou.

Článek

Kladenský odchovanec dal v prestižní zámořské soutěži už 693. gól, osamostatnil se tak na osmé pozici tabulky střelců, v níž setřásl Steva Yzermana a sedmého Marka Messiera už dotáhl na rozdíl jediné branky.

„Bylo to pro mě docela dlouhé čekání na gól. Dainius Zubrus dělal tak dobře svoji práci, že mě umlčel na osm zápasů," vtipkoval český veterán na účet svého spoluhráče, jenž se trefil třikrát v posledních dvou zápasech, v jednom případě tečoval puk, který mířil za brankovou čáru z Jágrovy hole, a tak mu „ukradl" gólovou radost.

Jedenačtyřicetiletý hokejista se prosadil v přesilovce na začátku druhé třetiny bekhendovou střelou. „Konečně jsem taky skočil na led, když tam nebyl on (Zubrus), a tak jsem mohl tu sérii bez gólu prolomit," žertoval Jágr.

S dvanácti brankami v této sezóně suverénně vládne střeleckým statistikám Devils. Navíc se i osamostatnil v historické tabulce vítězných gólů. Se 122 zápisy v této položce setřásl Gordieho Howea.

„On (Howe) je pan Hokej, takže je pro mě velkou ctí, že jsem překonal jeho rekord," řekl serveru nj.com Jágr.

Jeho rekordní zápis ale trochu zlehčoval gólman Ďáblů Martin Brodeur, když v legraci řekl, že druhý gól od Milana Michálka inkasoval schválně, aby tak ten Jágrův mohl být zapsán jako vítězný.

„Ano, řekl jsem, že si nechám dát gól, aby mohl mít ten rekord," žertoval Brodeur.  S mnohem větší uctivostí se ale k hokejové legendě vyjádřil útočník Devils Reid Boucher. „Jágr je neuvěřitelný hráč. Vůbec mě nepřekvapuje, že láme rekordy. Patří k nejlepším v celé lize už tak dlouho. Můžu mu jen pogratulovat," řekl Boucher, jenž ve středu vstřelil svůj první gól v NHL.

Reklama