Hlavní obsah

Král Henrik čaroval. Takhle v prodloužení rozesmutnil hvězdného Crosbyho

Parádní reflexivní zákrok předvedl v kanadsko-americké NHL brankář New Yorku Rangers Henrik Lundqvist. V prodloužení duelu s Pittsburghem zlikvidoval tutovku Sidneymu Crosbymu, přesto měl po zápase více důvodů k úsměvu nejproduktivnější hráč soutěže. Tučňáci nakonec zvítězili v Madison Square Garden 4:3 po samostatných nájezdech.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Brankář New Yorku Rangers Henrik Lundqvist v zápase proti Pittsburghu Penguins.

Článek

Vedoucí celek Východní konference si na začátku třetí třetiny vypracoval dvougólový náskok, jenže Rangers manko zásluhou Zuccarella s Brassardem smazali a vynutili si prodloužení.

V něm mohl rozhodnout Crosby. Niskanen ho od mantinelu našel zcela volného, kapitán Penguins udělal vše správně, okamžitě vypálil mezi betony, gól ale neslavil. Švédský brankář, přezdívaný "Král Henrik", vymrštil svůj levý beton a jeho pokus zblízka bravurně zneškodnil. Měl i potřebnou dávku štěstí, když se kotouč odrazil od jeho betonu mimo bránu.

Jezdcům nakonec nebyl jeho famózní zásah nic platný. Pittsburgh v nájezdech vybojoval výhru, když rozhodující exekuci proměnil v páté sérii Brandon Sutter. Tým z Pensylvánie se radoval již z pátého dvoubodového zisku v řadě. Rangers jsou v tabulce Východní konference desátí s jednobodovou ztrátou na osmou Carolinu.

Reklama

Související témata: