Hlavní obsah

Jágrův parťák si sáhl na dno a nyní válí. Takhle parádně přelstil gólmana Ottawy

Newark

Zažíval těžké období, které ne a ne skončit. Když 26. října hokejový útočník New Jersey Damien Brunner skóroval proti Bostonu, ani ve snu by jej jistě nenapadlo, že to na dlouho byla jeho poslední gólová radost. Jenže série bez branky se stále protahovala, a tak jej kouč Pete DeBoer dokonce na začátku prosince vyřadil ze sestavy. Právě tento moment však švýcarského forvarda nastartoval.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Damien Brunner z New Jersey (v červeném) připravuje o puk Jareda Cowena z Ottawy, aby následně překonal i gólmana Senátorů Robina Lehnera.

Článek

Těšil se, jak si zahraje proti svým bývalým spoluhráčům z Detroitu, jenže místo toho zamířil 6. prosince jen na tribunu. Do naší sestavy se nevejdeš, uslyšel Brunner a jen těžko mohl s rozhodnutím kouče polemizovat. Vždyť šestnáct utkání v řadě neskóroval a připsal si pouhou asistenci.

„Někdy si musíte sáhnout na dno, než se dostanete zpátky nahoru. Není pochyb o tom, že právě vyřazení ze sestavy proti Detroitu bylo právě jeho dnem," uvedl DeBoer na Brunnerovu adresu. Hned o den později už Brunner na ledě nechyběl. Gól sice nedal, pak ale přišla čtyři utkání, ve kterých posbíral čtyři trefy.

„Zaslouží uznání, že se nezačal litovat, namísto toho od té doby hraje svůj nejlepší hokej v sezóně," ocenil spoluhráče Jaromíra Jágra, Patrika Eliáše a Marka Židlického kouč DeBoer. Ve středečním utkání proti Ottawě Brunner potvrdil, v jaké pohodě se aktuálně nachází.

Na konci druhé třetiny obral v obranném pásmu Senátorů o puk obránce Jareda Cowena, aby následně nádherně oklamal i gólmana Robina Lehnera. Tomu totiž udělal kličku do forhendu, pak si kotouč stáhl na bekhend a zasunul ho do odkryté klece.

Nohy mu v krizi těžknuly a těžknuly

„Tehdy (při sérii zápasů bez gólu) bych se do podobné situace nejspíš ani nedostal. Když nemáte sebevědomí a nedáváte góly, nohy vám těžknou a těžknou," přiznával Brunner a své krásné trefy si cenil. „Zcela určitě jeden z nejhezčích gólů, které jsem v NHL vstřelil. Jednou už jsem něco podobného v minulosti udělal, ale v NHL se mi to povedlo poprvé."

Hráči Ottawy se po utkání čílili, že gólu předcházel Brunnerův faul na Cowena, jemuž měl vyseknout hokejku z ruky. „Koukal jsem se na opakovaný záběr. Z jednoho úhlu, kdy je na kameru otočený zády, to vypadalo jako sekání. Ale z jiného záběru vidíte, že o hokejku přišel strašně lehkým způsobem. Myslím, že se rozhodčí rozhodli správně, i když to klidně zapískat mohli. Jsem rád, že to neudělali," řekl Brunner.

Reklama

Související témata: