Hlavní obsah

Bývalý Jágrův parťák ohromil diváky. Zadovkou v pádu vymetl z těžkého úhlu roh brány

Philadelphia

Před dvěma lety hokejově rostl vedle Jaromíra Jágra. V současnosti patří mezi nejlepší hráče NHL a v noci na pátek to opět potvrdil. Kapitán Philadelphie Claude Giroux dokonal dvěma zásahy v rozmezí 57. a 59. minuty obrat Flyers v zápase proti Columbusu, přičemž na svůj vítězný gól v čase 58:22 asi nikdy nezapomene.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Kapitán Philadelphie Flyers Claude Giroux slaví s diváky výhru nad Columbusem.

Článek
Fotogalerie

Letci proti Modrokabátníkům mocně finišovali. Za stavu 4:4 toužili překlopit výsledek na svoji stranu, což se jim nakonec povedlo. Voráček předal puk na modrou čáru Streitovi, který razantně vypálil. Puk se odrazil od zadního mantinelu k Girouxovi, jenž předvedl neskutečnou parádu.

Elitního centra Flyers se okamžitě ujal obránce David Savard, přesto mu ve skórování nezabránil. Giroux, ačkoli byl v těžkém střeleckém úhlu, poslal v pádu puk zadovkou přesně do koutu branky!

Radost pětadvacetiletého forvarda byla ještě umocněna tím, že dosáhl jubilejního stého gólu v NHL. "Byl jsem před bránou a viděl jsem to celé jakoby zpomaleně. Puk šel přímo do rohu branky. Říkal jsem si: Ó můj bože," komentoval úchvatný moment křídelník Scott Hartnell.

Letci vyhráli tři z posledních čtyř utkání, doma navíc už poosmé v řadě. "Myslím, že si Giroux dnes naložil všech našich dvacet hráčů na záda a dotáhl nás k cennému vítězství," ocenil Hartnell kapitána Philadelphie, který byl vyhlášen první hvězdou střetnutí.

Reklama

Související témata: