Hlavní obsah

Všichni čekali gól, ale neuvěřitelný brankář Gustavsson je vyvedl z omylu

Toronto/Praha

Skvělý zákrok se v zámořské NHL povedl Jonasi Gustavssonovi. Ačkoliv je švédský hokejista v Detroitu formálně až druhým brankářem, v utkání proti Torontu předvedl unikátní kousek, který jistě po sezóně neunikne sestřihu toho nejlepšího, co bylo v ročníku k vidění.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Brankář Gustavsson zasahuje proti Raymondovi z Toronta.

Článek

Na konci druhé třetiny vedl Detroit nad Torontem 3:2. Po slibném protiútoku, kdy byla obrana Red Wings zcela neuspořádaná, se na vrchol levého kruhu dostal k puku kapitán domácích Dion Phaneuf, vypálil a zvedl ruce nad hlavu. Za tohle předčasné gesto poté kanadský obránce na střídačce sklidil od spoluhráčů pořádný výsměch.

Zdálo se, že Gustavsson, který byl zrovna mimo brankoviště, nemá šanci zasáhnout. Švédský brankář však po střele skočil a puk zastavil svou nataženou holí.

Situace měla mít jasné východisko. Komentátor zahlásil gól, ochozy se na okamžiky zatřásly a hlavně nešťastník Phaneuf už zvedal ruce nad hlavu... Brankář Red Wings možná překvapil i sám sebe.

Ironií je, že tři minuty nato Gustavsson podcenil Lupula, který ho přechytračil střelou nad rameno a vyrovnal na 3:3. Nakonec byli ale po utkání šťastnější hráči Detroitu, kteří zvítězili 5:4 po nájezdech.

Není to poprvé, co Jonas Gustavsson v sezóně předvedl spektakulární zákrok. Ohromil také začátkem prosince v zápase s New Jersey.

Reklama