Hlavní obsah

Kreider ztrapnil Divočáka Bäckströma. Tahle "šmudla" pobavila diváky

New York

Ve sbírce má stříbro a bronz z olympiády, v NHL chytá osmým rokem, i tak zkušený gólman si ale může někdy vybrat slabší chvilku. Brankáře Minnesoty Niklase Bäckströma nachytal v noci na pondělí útočník Chris Kreider. Křídelníkovi New Yorku Rangers se střela z kruhu vůbec nepovedla, přesto k úžasu všech skončil puk v síti.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Chris Kreider (vlevo) se raduje se spoluráčem Rickem Nashem z gólu do sítě Minnesoty. Vpravo zklamaný brankář Wild Niklas Bäckström.

Článek

Běžela 53. minuta duelu a tým z Manhattanu držel nad Divočáky v domovské Madison Square Garden vedení 3:1. Koivu ztratil kotouč ve středním pásmu, čehož bleskově využil Nash. Přenechal ho Kreiderovi, který se prohnal kolem obránce Ballarda a z kruhu se odhodlal ke střele.

Puk mu ale sklouzl z čepele a, ačkoli puk nakonec mířil na bránu, neměl jeho šourák naději na úspěch. Jenže se stalo něco naprosto neočekávaného. Finský gólman situaci podcenil a kotouč mu po ledě proniknul mezi betony za jeho záda.

Kreider zaznamenal devátý zásah v sezóně, radost měl navíc dvojnásobnou. Jezdci totiž porazili soupeře 4:1 a v tabulce Východní konference stíhají osmé New Jersey. Z jedenácté pozice ztrácí na Ďábly jeden bod. Minnesota je v Západní konferenci osmá.

Reklama

Související témata: