Hlavní obsah

VIDEO: Hokejista Eliáš přes Vánoce rád mlsá cukroví, ale jen tak válet se nehodlá

Ani porážka 2:5 na ledě obhájců Stanleyova poháru z Chicaga českému útočníkovi Patrikovi Eliášovi radost z vánočních svátků nezkazila. Zámořská NHL má třídenní pauzu a forvard New Jersey ji pochopitelně využije a bude trávit veškerý čas se svou rodinou. Neodpustí si přitom milované cukroví ani české pohádky.

Rozhovor s Patrikem Eliášem.Video: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek

Ďáblové v pondělí prohráli v Chicagu a pro domácí hokejisty měl Eliáš jen slova chvály. Jejich výkon přirovnal k dominanci fotbalové Barcelony.

„Hrají hodně s pukem, mají takový agresivní styl. Chceme hrát u nich ve třetině, nahodit puky a jít za tím, ale jejich obránci jsou velmi mobilní, obratní a skvěle bruslí. Vůbec nás k ničemu nepustili, skvěle se doplňují a opravdu hrají moc pěkný hokej," svěřil se Eliáš v rozhovoru pro Sport.cz.

V následujících hodinách a dnech si od hokeje alespoň na chvíli odpočine a společně s manželkou Petrou a dcerou Sophií Gabriellou si užijí Vánoce. „Těším se na cukroví, pohádky a dárky, hlavně pro malou. Čtyřiadvacátého má Ježíška, pětadvacátého Santu, je to krásné vidět radost na její tváři," řekl sedmatřicetiletý útočník.

Kromě klidu a pohody bude sledovat i české pohádky. „Pro manželku to teď moc klid nebyl, snažila se totiž napéct cukroví i pro známé. Měla toho hodně, ale ty tři dny si užijeme společně a malá už vnímá i české pohádky, takže to bude i u televize," svěřil se Eliáš.

V NHL si však žádnou delší pauzu hráči nedopřejí, a tak je potřeba hlídat si postavu. „Tu si hlídám přes celý rok, akorát přes Vánoce je to výjimečné. Tatrankám člověk málokdy odolá, samozřejmě taky cukroví, které peče Petra fantasticky. Nejoblíbenější mám slepená kakaová kolečka," usmál se. „Určitě budu i aktivní, není to tak, že bych jen ležel. To bych pak nezvládl další zápasy, ale klidu si určitě taky užiju," dodal Eliáš.

Kromě toho už pomalu přemýšlí nad únorovou olympiádou v Soči, kde bude patřit ke služebně nejstarším hráčům českého národního týmu. „Ze srazů, které v létě proběhly, trenér jasně naznačil, co se od každého z kluků čeká. Toho si jsou všichni vědomi a jsou podřízeni tomu, aby to v týmu na OH šlapalo," dodal Eliáš.

Reklama

Související témata: