Hlavní obsah

Hokejista Polák ze St. Louis si kvůli kotníku dva týdny nezahraje

St. Louis

Český hokejový obránce Roman Polák ze St. Louis si v NHL kvůli zlomenině kotníku minimálně dva týdny nezahraje. Pauza čeká také jeho spoluhráče útočníka Vladimíra Sobotku, který má podle zámořských médií nespecifikované zranění v horní části těla.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Roman Polák v souboji s Tomášem Hertlem (vpravo). Oba hráče teď čeká pauza.

Článek

Sedmadvacetiletý Polák se zranil minulý týden ve druhé třetině utkání s Montrealem po kolizi se spoluhráčem. "Je to smůla, ale takové věci se prostě občas v hokeji stanou," řekl generální manažer Blues Doug Armstrong. "Děláme všechno proto, aby se vrátil co nejdřív. Nejde totiž jen o St. Louis, ale vím, že by chtěl hrát za českou reprezentaci na olympiádě," dodal.

Účastník her ve Vancouveru Polák sice utkání s Montrealem dohrál, následné vyšetření ale odhalilo zlomeninu. "Sice na něm bylo vidět, že ho to bolí, ale nenapadlo mě, že by to mohlo být něco tak vážného," řekl serveru St. Louis Post-Dispatch obránce Ian Cole.

Sobotka už kvůli zdravotním potížím zmeškal pět zápasů. Šestadvacetiletý útočník, který v sezóně v 31 duelech nasbíral pět branek a 10 asistencí, chybí v sestavě St. Louis od 14. prosince, kdy nedohrál utkání s Columbusem.

Reklama