Hlavní obsah

Eliáš se v duelu s Pittsburghem zranil. Bude pro Soči fit?

Newark

Velice záhy skončil pro útočníka Patrika Eliáše z New Jersey úterní zápas NHL proti Pittsburghu. Hned při svém druhém střídání ve 4. minutě utkání po souboji s Tannerem Glassem upadl, narazil ramenem do mantinelu a zůstal ležet na ledě. Po chvilce sice vstal a zamířil do kabiny, do dalšího průběhu utkání už ale nezasáhl. Smutná zpráva pro fanoušky Devils a v souvislosti s blížící se nominací pro olympijské hry také pro kouče české reprezentace Aloise Hadamczika, v jehož plánech pro Soči by měl Eliáš hrát jednu z klíčových rolí.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Hokejisté New Jersey se sklánějí nad zraněným Patrikem Eliášem.

Článek
Fotogalerie

„Nebylo v tom (Eliášově absenci ve zbytku utkání) nic preventivního. Nedomnívám se, že by byla šance, aby se do zápasu vrátil," avizoval trenér Peter DeBoer, že svého elitního útočníka rozhodně nešetřil. „Ale zatím nevím (o jeho zranění) nic bližšího, musíme si počkat do rána," dodal.

"Bolestivá výhra," charakterizoval vítězství Devils 2:1 spojené s Eliášovým předčasným odstoupením z duelu server nj.com. Předpokládá, že Eliáš si při nárazu poranil pravé rameno a pravděpodobně také žebra. Klub zatím podrobnosti k povaze zranění českého forvarda nezveřejnil.

Eliáš nebyl po utkání k dispozici médiím, kapitán mužstva Bryce Salvador je však optimista a domnívá se, že sedmatřicetiletý český křídelník bude zase brzy fit.

„Viděl jsem ho normálně chodit a tak si nemyslím, že by to (zranění) bylo nějak příliš vážné," uvedl Salvador pro The Record. „Pár dnů a bude zase schopen bruslit a znovu se zapojit do tréninku, doufejme."

„Patrik je důležitou částí mužstva. Svými vůdčími schopnostmi, v útoku i v defenzívě," ocenil v interview pro MSG Network rodáka z Třebíče gólman Ďáblů Martin Brodeur. Eliáš je se sedmi góly a 18 přihrávkami druhým nejproduktivnějším hráčem týmu hned za krajanem Jaromírem Jágrem (13+21).

Reprezentační kouč Alois Hadamczik hodlá složení týmu oznámit 6. ledna. Hokejový turnaj v Soči začne 12. února.

Reklama

Související témata: