Hlavní obsah

Pavelec před Soči klesá do průměru NHL. Přesto mu věřím, vzkazuje kouč Winnipegu

K tréninku vyrazil jako první, z ledu šel poslední. Gólman Winnipegu Ondřej Pavelec hledá cesty, jak vybřednout z momentální výsledkové krize. Velkou oporu má ale v trenérovi Jets. „Pavelec je pořád naše jednička. Spoléháme na něj,“ řekl Claude Noël.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Brankář Ondřej Pavelec inkasuje v utkání s Vancouverem.

Článek

Český hokejový brankář si v deseti prosincových startech připsal jen dvě výhry, jeho průměr obdržených branek se přehoupl přes tři na zápas (41. v NHL), úspěšnost zákroků má 90,2 procenta (42.). Poslední dvě utkání Winnipegu dokonce odchytal Al Montoya, který v nich inkasoval jediný gól, a Jets dvakrát naplno bodovali. „Al má za sebou dobré zápasy, ale to neznamená, že nahradí Pavelce," řekl Noël.

I kanadské novináře však praštilo do očí, že Winnipeg hraje v obra ně úplně jinak, když mezi tyčemi stojí Montoya. Ten však celou situaci nechtěl nikterak hrotit. „Pavelec je fenomenální gólman. Můj úkol je podpořit ho a být nachystaný, když je potřeba jít do branky," tvrdil americký gólman.

Pavelec se v lednu potřebuje dostat do pohody, aby mohl v Soči plnit roli trenérem Hadamczikem avizované české olympijské jedničky. „Brankáři se občas dostávají do nepříjemných situací. Teď to potkalo mě, ale to je součást hokeje. Budu se prostě snažit být lepší," vyhlásil Pavelec.

Reklama

Související témata: