Hlavní obsah

Tatar se tak dlouho mazlil s pukem, až se stal packalem rekordního Winter Classic

Detroit

Rekordní návštěva, ale také ztížené bojové podmínky. A právě na vytrvalé sněžení během novoročního Winter Classic doplatil hokejista Tomáš Tatar (23). Mladý slovenský útočník mohl v samostatných nájezdech zajistit Detroitu výhru nad Torontem, ve svátečním duelu NHL však svůj pokus legračně zpackal a výhru 3:2 nakonec bral soupeř.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Winter Classic skončil pro detroitského Tomáše Tatara nešťastnou tečkou...

Článek
Fotogalerie

Nejraději by se neviděl. Narvaný Michigan Stadium mu mohl padnout k nohám, jenže Tomáš Tatar se stal packalem. A v téže sérii samostatných nájezdů pak Tyler Bozak rozhodl o výhře javorových listů.

„Nebylo to z mé strany dobré. Mohl jsem být hrdinou, ale fanoušky jsem zklamal. Zasloužili si lepší závěr," cituje slovenského útočníka server mlive.com.

Podcenil mimořádné podmínky na otevřeném kluzišti. Sám uznal, že místo kliček měl raději zvolit přímou střelu. „Puk mi neustále poskakoval na hokejce. V jednom momentě jsem nad ním ztratil kontrolu a pak ještě jednou před brankářem. Byl jsem na sebe fakt rozzlobený. Možná jsem měl zkusit něco jednoduššího, možná jsem měl hned vystřelit, to však není můj styl. Já se rád s pukem mazlím," sebekriticky přiznal po šestém pokračování Winter Classic.

Tatar dodal, že je těžké měnit rozhodnutí těsně před zakončením, kdy měl od začátku v hlavě jasný plán, jak nájezd zrealizovat. „Střely na zasněženém ledě fungovaly. Možná jsme měli všichni přizpůsobit zakončení daným podmínkám, ačkoli na trénincích zkoušíme něco jiného," pozdě došlo Tatarovi.

Zápas sledovala rekordní návštěva na hokejovém utkání 105 491 diváků. Za Detroit hrál jako jediný český zástupce obránce Jakub Kindl, jeho spoluhráč Petr Mrázek zůstal jako náhradní gólman na střídačce.

Reklama

Související témata: