Hlavní obsah

Mladík Palát po nominaci do Soči dál válí. Takhle vyzrál na brankáře Pavelce

Tampa

Do nového ročníku NHL vlétl jako kometa český mladík Tomáš Hertl, jehož skvělý nástup ale bohužel zabrzdilo zranění, a tak se momentálně pozornost českých fanoušků stáčí k jinému hokejovému talentu v zámoří. Útočník Tampy Bay Ondřej Palát si výbornými výkony vysloužil nominaci do Soči a hned v úterý potvrdil, že nehodlá usnout na vavřínech.

Foto: Bruce Fedyck, Reuters

Útočník Tampy Ondřej Palát (uprostřed) slaví gól proti Winnipegu.

Článek

Právě naopak. V  duelu proti Winnipegu pomohl Bleskům vyrovnávacím gólem na 2:2 k obratu a konečnému vítězství 4:2. Rodák z Frýdku-Místku byl na konci rychlého brejku a střelou zblízka z pravé strany nedal brankáři Jets Ondřeji Pavelcovi šanci.

„Byla to akce tři na dva. (Alex) Killorn poslal puk na Kučerova, ten ho posunul na mě a já už střílel do odkryté branky," popsal svoji trefu Palát na klubovém webu.

Český forvard bodoval posedmé za sebou a spolu s Markem Scheifelem aktuálně drží nejdelší bodovou sérii mezi nováčky NHL. Dvaadvacetiletý hokejista si tak nyní užívá báječné období a slyší na sebe chválu ze všech stran.

„Paláta jsem měl možnost vidět hrát na vlastní oči a musím říct, že byl výborný. V Tampě ho podle jejich generálního manažera chtěli do čtvrté lajny a on už je teď v první, takže jeho výkonnost je vysoká. Je agresivní v bruslení a přesně tohle si od něj představujeme i my v reprezentaci," hodnotil jeho působení v zámoří reprezentační kouč Alois Hadamczik, který vzal do Soči i Palátova spoluhráče z obrany Radka Gudase.

„Je to důkaz o tom, čeho už za své krátké profesionální kariéry oba dosáhli," kvitoval olympijskou nominaci svých svěřenců kouč Tampy Jon Cooper.

Sám Palát nemohl uvěřit, že se na olympijské hry podívá. „Jsem hrozně překvapený. Už jsem se bavil s koučem. Říkal mi, že se mu líbí, jak hraju. Je skvělé, že si budu moc navíc zahrát s Radkem," jásal útočník.

Reklama

Související témata: