Hlavní obsah

Další olympiáda v ohrožení? Hemský nedohrál úterní zápas proti St. Louis

Modlí se, aby nenastal podobný scénář jako před čtyřmi roky. Tehdy hokejový útočník Aleš Hemský figuroval v širší nominaci reprezentačního trenéra Růžičky pro olympijské hry ve Vancouveru, kvůli operaci ramena o ně ale přišel. Nyní 30letý šikula nedohrál úterní duel jeho Edmontonu proti St. Louis a doufá, aby kvůli zranění nepřišel i o olympiádu v Soči.

Foto: Milan Malíček, Právo

Aleš Hemský na tréninku reprezentace.

Článek

K osudnému momentu došlo v 16. minutě první třetiny, kdy Hemského přišpendlil na plexisklo útočník Blues Ryan Reaves. Český forvard se sice z ledu rychle zvedl, pak ale ihned zamířil na střídačku. Ještě druhou třetinu pak pardubický rodák odehrál, do té třetí už ale nezasáhl.

Podle kouče Olejářů Dallase Eakinse z preventivních důvodů, bližší podrobnosti o rozsahu případného zranění však nikdo z Edmontonu neuvedl. Eakins ale věří, že nejde o nic zásadního, protože bezprostředně po skončení zápasu mu nikdo z klubu nic nehlásil. „Většinou jsem na něco podobného upozorněn právě po zápase. Věřím tedy, že je to jen kouř a ne požár," prohlásil trenér.

Hemského zařadil trenér nároďáku Alois Hadamczik do nominace pro Soči na úkor Jiřího Hudlera. I proto, že se dokáže víc podřídit potřebám týmu. „Zvažovali jsme typologii hráčů. Hemský dostal přednost z toho důvodu, že je velmi dobrý bruslař a v extrémní situaci dovede vyřešit situaci v plné jízdě. Nelze říci, že by teď v NHL zářil, ale přijímá roli jednoho z hráčů týmu a přijímá roli, v níž se podrobí jakékoliv situaci, prostě vyspěl," vysvětlil Hadamczik.

Hemský už na jedné olympiádě startoval, v roce 2006 přispěl k zisku bronzových medailí. Za reprezentaci odehrál dohromady 49 zápasů, ve kterých vstřelil 15 gólů. V letošní sezóně zaznamenal ve 45 utkáních za Edmonton 21 bodů (6 branek a 15 nahrávek).

Reklama

Související témata: