Hlavní obsah

Jágr předčil naše očekávání, je výjimečný, mne si ruce generální manažer Ďáblů

Praha

Mnou si ruce, jaké terno s jeho nákupem udělali. Zatímco některé týmy v létě o Jaromíru Jágrovi pochybovaly a kontrakt mu nenabídly, New Jersey české hokejové legendě smlouvu předložilo, což se ukázalo jako skvělý tah. Jednačtyřicetiletý útočník je nejproduktivnějším hráčem Ďáblů a i generální manažer klubu Lou Lamoriello nyní přiznává, že Jágr jeho očekávání dokonce předčil.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Rozesmátí hráči New Jersey Jaromír Jágr a brankář Martin Brodeur.

Článek

„Nepochybně podává výkony, které předčily naše očekávání, když k nám přicházel. Čekali jsme od něj hodně, jinak bychom ho ani nepodepisovali. Ale nejsem si jistý, jestli jsme předpokládali, že nám pomůže ve všech směrech tak, jak to činí. Co se útočné hry týká, je výjimečný," vychvaluje Lamoriello své útočné eso.

Jágr je s pětatřiceti kanadskými body za třináct branek a dvaadvacet asistencí suverénně nejproduktivnějším hráčem New Jesrey a hlavně jeho zásluhou klub stále může pomýšlet na účast v play off, na které aktuálně ztrácí čtyři body.

Nejen pro výkony na ledě si však Devils Jágra cení. „Je to veterán, který (tým) příkladně vede. A když mluvím o lídrech, tak on dělá všechny správné věci, které ukazují směr, kterým bychom měli jít. Pomáhá mladým hráčům pochopit, co obnáší být profíkem a jak se podle toho chovat," tvrdí Lamoriello.

Nemají problém s čímkoli, co Jágr prohlásí

Podle něj jsou dalšími lídry mužstvo gólman Martin Brodeur a obránci Andy Greene s Brycem Salvadorem. Generálního manažera potěšilo, že od svého příchodu se mezi ně okamžitě zařadil i Jágr. „Je senzační, když někdo přicházející zvenčí to zvládá stejným způsobem."

Lamoriello vyžaduje v New Jersey přísnou kázeň a disciplínu, i proto zámořské novináře zajímalo, jestli s Jágrem řešil jeho slova po prohraném zápase s Philadelphií. Útočník se rozčiloval, že mužstvo opakuje stále stejné chyby a místo toho, aby tlak z úvodu zápasu přetavilo ve větší než jednobrankový náskok, naopak ve finále častokrát vyjde poraženo.

„Jaromír jenom říká, co si myslí, vychází to z jeho srdce i hlavy současně. Takže cokoliv on prohlásí, nemáme s tím problém. Když lidé říkají věci a uvádějí nesprávné důvody, samozřejmě s tím máte problém. Ale to není tenhle případ," postavil se za Jágra.

Reklama

Související témata: