Hlavní obsah

Palát proti Capitals zářil, proti famóznímu rozštěpu ale neměl nárok

Tampa Bay

Byl jednou z ústředních postav zápasu. Washingtonu dal gól a na další přihrál, přesto se mohl talentovaný forvard Ondřej Palát do statistik pátečního střetnutí NHL zapsat ještě výrazněji nebýt brankáře Philippa Grubauera. Rodák z Rosenheimu předvedl zkraje závěrečné třetiny proti českému hokejistovi ve službách Tampy fantastický zákrok, při němž zabránil jistému gólu.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Brankář Washingtonu Philipp Grubauer (31) likviduje tutovku Ondřeje Paláta z Tampy.

Článek

Ve 43. minutě drželi Capitals v hale Tampa Bay Times Forum těsné vedení 3:2, navíc hráli přesilovku a svůj náskok mohli pojistit, místo toho ale děkovali brankáři Grubauerovi.

Johnson využil Ovečkinovo zaváhání v útočném pásmu a okamžitě vyrazil do rychlého brejku. V přečíslení dva na jednoho naservíroval kotouč na zlatém podnose Palátovi, který ho z první nasměroval do poloodkryté klece. Domácí diváci už pomalu slavili vyrovnávací gól, jenže německý brankář byl proti. Roztáhnul se a efektním rozštěpem tutovku zlikvidoval.

Palát se devátého zásahu v sezóně nakonec přece jen dočkal, když v 55. minutě šikovnou tečí srovnal na 3:3. Jenže Tampě to nebylo nic platné, dvaapadesát vteřin před koncem základní hrací doby rozhodl o triumfu Washingtonu Fehr.

Reklama

Související témata: