Hlavní obsah

Ovečkinova paráda! Sebral hokejku z ledu a hned s ní dal gól

Sice musel skousnout těsnou porážku od velkého rivala, přesto se sám opět blýskl skvělým kouskem. Hvězdný ruský útočník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin dal vedoucí gól na 3:2 proti Pittsburghu Penguins, přestože ještě chvilku před svým zásahem neměl vůbec hokejku v ruce. Jeho tým však nakonec podlehl 3:4.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Útočník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin (vlevo) vedle Chrise Kunitze z Pittsburghu.

Článek

Ovečkin se trefil v polovině třetí třetiny při hře čtyři na čtyři. A ruskému forvardovi nevadil ani fakt, že po zákroku hráče Penguins Brookse Orpika ztratil na chvíli svoji hokejku. Hůl si totiž rychle sebral a hned vzápětí po zpětné přihrávce Marcuse Johanssona rychlým švihem skóroval.

Moskevský rodák vstřelil už 34. gól sezóny a upevnil si suverénní vedení v tabulce střelců. Na druhého Correyho Perryho má náskok sedmi zásahů.

Všechny hvězdy obou týmů ale ve čtvrtek nakonec zastínil nováček soutěže Olli Maata, který necelé dvě minuty před koncem vystřelil výhru pro Pittsburgh.

Ovečkin byl i přes svoji parádní trefu pochopitelně z další porážky, která přišla po úterní prohře se San Jose 1:2 po samostatných nájezdech, dost zklamaný.

„Myslím si, že jsme dnes hráli skvěle. Udělali jsme pár chyb, v každé třetině jsme se ale dostali do vedení. Bohužel jsme ale prohráli, ztratili jsme body, ale nemyslím si, že bychom si dnes porážku zasloužili," řekl osmadvacetiletý Rus.

Reklama