Hlavní obsah

Mazancovi hrozí přestup na farmu, Nashville získal Dubnyka

Nashville

Českému hokejovému brankáři Marku Mazancovi přibyla v Nashvillu konkurence a hrozí mu přesun na farmu. Predators ve středu získali z Edmontonu Devana Dubnyka výměnou za centra Matta Hendrickse a počítají s ním při přetrvávajících problémech Pekky Rinneho na pozici jedničky.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Brankář Devan Dubnyk bude oblékat dres Nashvillu.

Článek

Rinne je po operaci kyčle, do které se mu dostala infekce, mimo hru už je od konce října. O místo v brance se dělili dvaadvacetiletý Mazanec a o šest let starší Carter Hutton. V minulých dnech ale Predators dostali od lékařů zprávu, že se návrat Rinneho na led opět oddaluje, a generální manažer David Poile našel náhradu v brance pomocí trejdu.

"Mohlo k tomu dojít dříve, ale nikdo nebyl k dispozici," řekl Poile, že se snažil získat posilu do branky již dříve. Ve středu ale Edmonton získal z Los Angeles Bena Scrivense výměnou za výběr ve třetím kole letošního draftu a Dubnyka pustil do Nashvillu.

"Dubnyk byl v NHL jedničkou několik let. Je to vysoký gólman, má za sebou hodně dobrých vystoupení. Nemá teď úplně ideální sezonu, také proto byl k dispozici," doplnil Poile na adresu 196 centimetrů vysokého gólmana, který reprezentoval Kanadu na minulých čtyřech mistrovstvích světa.

Mazanec drží úspěšnost nad 90 procent

Před dnešním zápasem na ledě Philadelphie pošle Nashville Huttona či Mazance na farmu do Milwaukee. "Hutton a Mazanec odvedli dobrou práci, ale myslím, že Dubnyk nám dává možnost být trošku lepší. Je to hráč, který má hodně zkušeností, byl jedničkou a vyhrál řadu důležitých zápasů," dodal Poile.

Mazanec, který přišel do Nashvillu loni v létě po zisku extraligového titulu s Plzní, v NHL v této sezóně debutuje. Vstup do slavné soutěže se mu povedl a byl vyhlášen nejlepším nováčkem listopadu. V 25 zápasech si drží průměr 2,80 branky na zápas, úspěšnost zákroků má 90,2 procenta a dvakrát udržel čisté konto. Hutton má z 21 zápasů stejnou úspěšnost a průměr 2,96 gólu na utkání.

Dubnyk má v této sezoně v dresu nejhoršího týmu Západní konference z 32 utkání průměr 3,36 branky na zápas a úspěšnost 89,4 procenta. Celkem má sedmadvacetiletá posila Predators na kontě v NHL 171 zápasů a 61 výher.

Reklama

Související témata: