Hlavní obsah

Jsem nejlépe placeným hráčem čtvrté formace, směje se Eliáš a chystá návrat

Denver

V novém roce ještě kvůli zranění neodehrál ani jeden zápas, dobrá nálada ale útočníka Patrika Eliáše neopouští. I proto, že už v noci na pátek by znovu mohl naskočit do sestavy New Jersey, které čeká venkovní duel na ledě Colorada. Třebíčský rodák absolvoval s Ďábly bez problémů středeční trénink, o jeho startu rozhodne kouč Pete DeBoer.

Foto: Cortez Julio, ČTK

Patrik Eliáš je blízko návratu do sestavy New Jersey.

Článek

„Nejspíš nastoupím, ale je to na trenérech. Nechci do toho bezhlavě skočit a klukům něco podělat," cituje Eliáše server The Star-Ledger. „Šance tady je. Uvidíme, jak se bude cítit ve čtvrtek ráno, až se probudí," prohlásil DeBoer.

Eliáš se zranil při silvestrovském utkání proti Pittsburghu, kdy po postrčení od Tannera Glasse upadl ramenem na mantinel a hnul si s kyčlí a třísly. Následně pak byl nucen vynechat sedm utkání v řadě. „Ve středu jsem ho ale pozoroval na tréninku a opravdu vypadal dobře, byl rychlý. Myslím, že už je schopný naskočit do zápasu," tvrdí Eliášův spoluhráč a krajan Jaromír Jágr.

Kouč Pete DeBoer zařadil Eliáše do středu čtvrté formace mezi mladíky Reida Bouchera a Mikea Sisla. „Myslím, že je teď ze mě hráč do čtvrté pětky. Zřejmě jsem nejlépe placeným hráčem čtvrté formace v lize," vtipkoval po skončení tréninku Eliáš.

Moc nám chyběl, kvituje kouč Eliášův návrat

„To ale bylo jen pro středeční trénink," usmál se DeBoer, který chtěl nechat první tři pětky pohromadě, neboť se mu zamlouvalo, jakým způsobem se prezentovaly při úterní výhře na ledě Montrealu. „Hlavním cílem bylo vidět, jak na tom (Eliáš) je a dát mu šanci zabruslit si s námi. Pokud bude v pohodě, začleníme jej do sestavy," dodal trenér s tím, že kvůli Eliášovi je připraven zarotovat se sestavou.

„To je pochopitelné. Okamžitě totiž naše mužstvo dělá lepším. A to z očividných důvodů ve všech aspektech hry - přesilovkách, oslabeních, nájezdech i hře v plném počtu. Je pěkné mít ho zpátky, moc nám chyběl," přiznává.

Že by se tak v hale Pepsi Center v Coloradu usmálo na Eliáše konečně štěstí? V roce 2001 tu v sedmém finálovém zápase přišel se svými Ďábly o zisk Stanley Cupu, na den přesně před třemi lety pak arénu opouštěl na nosítkách, když po úderu Ryana Wilsona utrpěl otřes mozku. „Stejně ale mám tohle město rád, vždycky se sem rád vracím. Když vidíte ty hory...," zasnil se Eliáš.

Tak třeba po dalším utkání bude na Colorado vzpomínat ještě radši.

Reklama

Související témata: