Hlavní obsah

Carolina - Tampa Bay 3:5Palát v NHL dál řádí. Gólem a dvěma asistencemi pomohl Tampě k výhře

New York
Aktualizováno

Nováček v české hokejové reprezentaci Ondřej Palát si i nadále vede v dresu Tampy Bay skvěle. V noci z neděle na pondělí pomohl gólem a dvěma asistencemi k výhře Blesků nad Carolinou 5:3. Gólovou asistenci si v dresu vítězů připsal další reprezentační nováček Radko Gudas.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Útočník Tampy Bay Ondřej Palát (uprostřed) projíždí mezi dvojicí hráčů Caroliny Johnem-Michaelem Lilesem a Patrickem Dwyerem (39).

Článek

Palát nejprve asistoval v úvodu zápasu u přesilovkového gólu hlavní hvězdy utkání Marka Barbeira. A vzápětí se sám zapsal mezi střelce, když po rychlém protiútoku parádně zužitkoval křížný pas od Martina St. Louise.

Pro rodáka z Frýdku Místku to byla jubilejní desátá trefa v této sezóně NHL. Když ještě v první třetině zvyšoval Nikita Kučerov už na 3:0, z branky Caroliny se poroučel Justin Peters, jehož nahradil Anton Chudobin.

Hned po přestávce o sobě dal vědět i obránce Radko Gudas. Od modré čáry nahodil puk o mantinel tak šikovně, že Teddy Pucell pohodlně zvýšil už na 4:0.

Carolina sice dvěma góly Sjomina a Erica Staala duel zdramatizovala, jenže Barbeiro svou druhou brankou v utkání po další Palátově asistenci vrátil hostům tříbrankové vedení. Na jejich vítězství už nic nezměnil gól Rona Hainseyho na 3:5 po asistenci Jiřího Tlustého.

Reprízu finále vyhrálo Chicago

Šlágrem večera v NHL byla repríza posledního finále Stanley Cupu mezi Chicagema Bosotnem, v němž se nakonec z vítězství radovali domácí Blackhawks, kteří vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech.  V týmu vítězů tentokrát nenastoupil Michal Rozsíval.

Dramatický duel vyvrcholil až v penaltovém rozstřelu, v němž se za domácí trefili Jonathan Toews a Patrick Kane, za hosty uspěl v dovednostní soutěži jen Brad Marchand

„Tenhle zápas už měl určitě příchuť duelu play off. Byla tam intenzita a tempo jako při finálové sérii," pochvaloval si kouč Chicaga Joel Quenneville. Hlavní hvězdou utkání byl vyhlášen autor úvodního gólu, Slovák Marián Hossa.

Výsledky NHL:
Chicago - Boston 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 5. Marián Hossa, 30. Bollig, rozhodující sam. nájezd P. Kane - 20. a 21. Marchand. Střely na branku: 37:36. Diváci: 22.197.
NY Rangers - Washington 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
Branky: 2. a 17. Nash, 18. Stepan, 23. Callahan - 21. Ovečkin. Střely na branku: 26:25. Diváci: 18.006.
Carolina - Tampa Bay 3:5 (0:3, 2:2, 1:0)
Branky: 22. Sjomin, 26. E. Staal, 47. Hainsey (Tlustý) - 7. a 29. Barberio (na obě Palát), 8. Palát, 16. Kučerov, 21. Purcell (Gudas). Střely na branku: 51:24. Diváci: 16.760.

Reklama

Související témata: