Hlavní obsah

Voráček má poraněnou ruku, proti Islanders nedohrál. Philadelphia však o jeho zdravotním stavu mlčí

Philadelphia

Český hokejista Jakub Voráček kvůli zranění v horní části těla nedohrál pondělní zápas NHL na ledě New Yorku Islanders. Podle zámořského serveru philly.com má po sekeře některého z hráčů soupeře poraněné prsty na levé ruce, Flyers ale o jeho zranění mlčí. Start kladenského odchovance na olympijských hrách v Soči by však podle všeho neměl být v ohrožení.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Jakub Voráček (vlevo) se raduje z gólu se slovenským zadákem Andrejem Meszárosem.

Článek

Philadelphia prohrála 3:4 po nájezdech, ve třetí třetině se navíc musela obejít bez zraněného českého útočníka. Voráček sledoval zbytek utkání jen ze střídačky, na které si ledoval poraněnou ruku, dva prsty mu později zatejpovali k sobě. Generální manažer Paul Holmgren jen připustil, že Voráček má zranění v horní části těla.

Čtyřiadvacetiletý český hokejista chybí v sestavě Flyers jen zřídkakdy. Od svého příchodu v létě 2011 z Columbusu zmeškal v NHL jen čtyři zápasy. Úterní utkání NHL mezi Philadelphií a Carolinou bylo kvůli sněhové bouři ve městě odloženo, nové datum vedení soutěže ještě neurčilo. Další zápas čeká Flyers ve čtvrtek proti Columbusu.

Voráčkův start na olympijském turnaji v Soči by však neměl být ohrožen.

Reklama

Související témata: