Hlavní obsah

Pavelec přiváděl střelce Anaheimu k šílenství. Konečně máme sebevědomí, chválil tým

Anaheim

Fantastický zápas sehrál v úterý český hokejista Ondřej Pavelec z Winnipegu. Šestadvacetiletý gólman zářil na ledě nejlepšího týmu Západní konference Anaheimu a čtyřiceti zákroky se postaral o výhru Jets 3:2. Kačeři utrpěli letos první domácí porážku v základní hrací době, naopak Winnipeg vyhrál počtvrté v řadě. „Konečně máme sebevědomí. Můžeme porazit každého,“ pochvaloval si kladenský rodák.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Ondřej Pavelec zasahuje proti Patrickovi Maroonovi z Anaheimu.

Článek
Fotogalerie

Několikrát při něm stálo štěstí, zazvonila tyčka, obrana zablokovala 36 střel Kačerů, puky těsně míjely jeho branku. Přesto inkasoval jen dvakrát. Ondřej Pavelec zářil a po zásluze se stal první hvězdou utkání.

Po českou reprezentaci je to těsně před startem olympiády v Soči velice dobrá zpráva. A radost měl pochopitelně i sám Pavelec. Celému Winnipegu podle jeho slov pomohl příchod kouče Paula Maurice. „Pod jeho vedením máme mnohem více sebevědomí. Věříme si, můžeme porazit každého," tvrdil Pavelec.

Ten si připsal v posledních čtyřech startech pokaždé vítězství a v žádném utkání neinkasoval více než dvě branky. „Kouč má v celý tým velkou důvěru. Připomíná nám, že jsme dobří hráči. V Anaheimu neuspějete každý den. Je to tu obrovsky těžké, ale jsme prvním týmem, kterému se to podařilo. Nicméně pořád to jsou jen dva body. Musíme makat dál," dodal Pavelec.

Jets jsou na 12. místě Západní konference a na příčky zaručující play off ztrácí osm bodů. Bojovnost Winnipegu po zápase ocenil také trenér Anaheimu Bruce Boudreau.

„Jejich obránci zablokovali spoustu střel. Obětovali se a ukázali, jak moc chtějí vyhrát. Nám dělalo problém dostat se před branku, a když už se to povedlo, zasáhl Pavelec. Zvolili výbornou taktiku a nám nezbývá nic jiného, než se oklepat a soustředit se na další utkání," řekl Boudreau.

Reklama

Související témata: