Hlavní obsah

Jako kdyby nás zabila sněhová přeháňka, žertoval Jágr po debaklu Ďáblů pod širým nebem

New York

Zápas měli výborně rozehraný, jenže s příchodem druhé třetiny jakoby zasáhla vyšší moc a bylo po nadějích. Ďáblové z New Jersey i přes veškerou snahu a nasbírané body českých hokejistů podlehli v nedělním utkání NHL Stadium Series na baseballovém stadiónu newyorských Yankees Jezdcům 3:7 a po zápase neskrývali zklamání. Jaromír Jágr nechápal, proč Devils ve druhé třetině odstoupili od své hry a dovolili soupeři čtyřikrát skórovat.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Obránce NY Rangers Dan Girardi (5) dotírá na Jaromíra Jágra z New Jersey Devils v utkání pod širým nebem.

Článek
Fotogalerie

Ďáblové si v první třetině po dvou gólech Patrika Eliáše a dvou asistencích Jaromíra Jágra vypracovali vedení 3:1, ale nadějný náskok neudrželi. Rangers ještě před odchodem do kabin snížili na rozdíl jediné branky, ve druhé třetině pak svého rivala zasypali čtyřmi góly a duel pod širým nebem otočili ve svůj prospěch.

Legendární český útočník po utkání kroutil hlavou. „Nechápu to. Věděli jsme, že půjde o výjimečný zápas. Vedli jsme, měli náskok, hráli jsme svou hru. A najednou upustíme od hokeje, který praktikujeme. Rangers dostali tolik šancí jít do přečíslení - tři na dva, dva na jednoho, a to bylo ve chvíli, kdy jsme pořád vedli," zklamaně konstatoval Jágr.

Nasbíral už 1035 asistencí

Zkušený útočník, který v NHL nasbíral už 1035 asistencí a v historickém pořadí soutěže odsunul z elitní desítky svého legendárního učitele Maria Lemieuxe, znovu patřil k nejlepším mužům na straně Devils. Na rozdíl od roku 2012, kdy v dresu Flyers během utkání Winter Classic kvůli zranění lýtka už ve druhé třetině odstoupil, si tentokrát duel užil.

„Udělal jsem nějaké drobné úpravy, a docela mi to pomohlo. Hlavně jsem se snažil zahřát, aby mi bylo teplo," usmíval se jednačtyřicetiletý útočník. Dalšímu zápasu pod širým nebem se nebrání. „Když vedení NHL rozhodne o dalším zápase, nemám s tím problém. Fanoušci si to užili a to je nejdůležitější. Je to pro ně zábava a co si budou přát, to my budeme udělat," prohlásil.

Devils jsou v tabulce Východní konference desátí a v bojích o play off počítají, co se dá. „I bod je pro nás důležitý, cokoliv navíc se teď počítá. Možná kdyby byl začátek sezóny, brali bychom to jinak. Škoda naší ztráty," litoval Jágr.

Skvělý návrat Eliáše

Klíčová fáze utkání, a především špatný defenzivní výkon New Jersey, přišel ve druhé třetině. „Vypadalo to, jako kdyby nás zabila sněhová přeháňka, která se nad stadiónem přehnala. Nemyslím si, že jsme schopní hrát ve sněhu. A Rangers zrovna vstřelili čtyři góly," culil se Jágr.

Další český útočník Patrik Eliáš zaznamenal v nedělním zápase dva góly, v NHL se přitom trefil poprvé od poloviny prosince. „Nevím, jestli jsem zpátky ve formě, ale za ty branky jsem moc rád. Doufám, že mi to dodá trochu více sebevědomí a začnu se prosazovat mnohem častěji," uvedl Eliáš, který chyběl na ledě skoro měsíc kvůli zranění třísla.

Brodeur raději opustil klec

Nepříliš šťastné vystoupení si v brance Devils prožil Martin Brodeur. V prvních dvou třetinách chytil jen 15 z 21 střel Jezdců a v posledním dějství už ho zastoupil náhradník Cory Schneider. „Ale nebyla to jeho chyba. Jak jsem říkal, bylo tam příliš přečíslení, a i když teď má Marty (Brodeur) špatný pocit, za ten obrat v druhé třetině nemohl," dodal Jágr.

Reklama

Související témata: