Hlavní obsah

Jistý gól? Ani náhodou! Takhle dánský gólman okradl Lecavaliera

Anaheim

V nejslavnější hokejové lize světa chytá svou premiérovou sezónu, počíná si však jako ostřílený mazák. Dánský gólman Anaheimu Frederik Andersen ohromuje NHL svými skvělými statistikami, které ho řadí mezi nejlepší brankáře probíhajícího ročníku. Ve čtvrtečním zápase Kačerů proti Philadelphii se zase blýskl parádním zákrokem lapačkou proti Vincentu Lecavalierovi.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Gólman Anaheimu Frederik Andersen likviduje tutovku Vincenta Lecavaliera z Philadelphie (není na snímku).

Článek

Letci v první třetině přestříleli domácí celek 10:5, Kačery však držel ve hře čtyřiadvacetiletý gólman Frederik Andersen. Dán, kterého si Anaheim vybral v předloňském draftu NHL jako 87. v celkovém pořadí, nestačil jen na střelu Lecavaliera z pravého kruhu, po které bylo srovnáno na 1:1.

Už o tři minuty později se oba utkali v přímém souboji znovu a tentokrát měl forvard Flyers ještě lepší pozici, neboť na něj při dorážce střely Coburna zívala odkrytá klec. Andersen však nerezignoval, s vypětím všech sil nastavil svou lapačku a o takřka jistý gól Lecavaliera okradl.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Kdyby Vinny skóroval, nejspíš bychom odcházeli do šaten s vedením," posteskl si kouč Letců Craig Berube a dodával, že se jednalo o moment, který výrazně poznamenal vývoj utkání. Kačeři totiž ještě před první sirénou přidali druhý gól a nakonec slavili výhru 5:3.

Anderson si ve své první sezóně v NHL udržuje skvělou bilanci, ze šestnácti odchytaných duelů slavil hned čtrnáctkrát výhru. Úspěšnost zákroků má 93,1 %, průměr obdržených gólů na zápas 1,94. Lépe jsou na tom v obou statistikách jen tři brankáři.

Reklama

Související témata: