Hlavní obsah

Tohle je náhradník? Neuvirth ohromil Detroit spektakulárním zákrokem

Detroit

V probíhající sezóně NHL nastoupil jen k 11 zápasům z 55 možných. Teď ale Michal Neuvirth z Washingtonu znovu nadchnul a připomněl, že nepatří na střídačku. Po jeho vynikajícím zákroku proti Detroitu hlediště Joe Louis Areny oněmělo. Jako by se český brankář snažil svým kouskem všem kritikům sdělit „na NHL stále mám“.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Český gólman Michal Neuvirth nezažívá ve Washingtonu slunné období.

Článek

Detroit hrál svůj 3000. domácí zápas v NHL a jeho hokejisté tak do utkání nastoupili s patřičnou chutí. Tu jim zkazil v desáté minutě ochránce klece hostujícího Washingtonu Michal Neuvirth, který Gustava Nyquista svým fantastickým postřehem připravil o jistý zápis do gólové kolonky ve statistikách.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Nutno říct, že Neuvirth si situaci sám zkomplikoval tím, že vystřelený puk odrazil přímo před sebe, svým zákrokem ale dal na svou chybu zapomenout.

Nyquist se však gólu dočkal později. Washington nakonec podlehl Detroitu 3:4 po samostatných nájezdech. Neuvirth si v utkání připsal 42 úspěšných zákroků, čímž vyrovnal své osobní maximum v NHL.

Pětadvacetiletý český brankář ve Washingtonu nedostává dostatek prostoru. Jeho agent už v průběhu sezóny také mluvil o tom, že by mohl Neuvirth přestoupit. Brankovišti totiž v klubu vládne jiný mladík - Braden Holtby. Neuvirth už kdysi vyšel z jednoho souboje talentovaných brankářů v Capitals vítězně, když předčil Semjona Varlamova. V měření s Holtbym ale výrazně ztrácí.

Neuvirth v probíhajícím ročníku nastoupil k 11 zápasům, úspěšnost zákroků má 91,7 procenta. V jednom utkání pustil průměrně 2,79 gólu.

Reklama

Související témata: