Hlavní obsah

Po Gudasovi šel zabiják Parros. Jen jsem chránil gólmana, usmíval se český svalovec

Montreal

Ten kluk se nejspíš nebojí ničeho. Obránce Tampy Bay Radko Gudas v NHL zase předvedl, že mezi mantinely nezná bratra. Když v Montrealu soupeř krosčekoval gólmana Blesků, vrhnul se bez bázně do bitevní vřavy a bylo mu jedno, že mu chce upravit fasádu dvoumetrový rabiát George Parros.

Gudas vypráví o své rvačce s Parrosem. Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Až do závěru druhé třetiny to bylo v Montrealu spíš ospalé odpoledne křížené dětským dnem. Habs se vrátili z prestižního zápasu v Bostonu s výhrou 4:1 a proti Tampě se dlouho nemohli rozjet. Málo šancí, málo střel, zato v hledišti spousta dětí. Kdo by čekal, že nejvyhrocenější moment zápasu jim nabídne pauza při úpravě ledu.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Domácí Prust si nejdřív vyměňoval jen slovní výpady s brankářem Tampy Bay Bishopem. Tomu ale rychle povolily nervy a přetáhl soka lapačkou, Prust kontroval krosčekem do břicha, a už to jelo. „Jen jsme se otočili u střídačky a viděli jsme, jak Prust krosčeknul našeho gólmana. To si prostě nebude nikdo dovolovat," komentoval melu Gudas, který hned vyrazil do ohniska dění.

Stará křivda nerezaví

Spadeno na něj ale měl George Parros (196 cm/101 kg) a vůbec mu nevadilo, že má proti sobě menšího a lehčího soupeře (180 cm/93 kg). Gudas s Parrosem už totiž mají něco za sebou. „Minulý rok v dubnu jsme se porvali v Tampě," vzpomínal český obránce na zápas, v němž Parrose (tehdy v dresu Floridy) poslal na střídačku a od kníratého drsoně pak inkasoval několik tvrdých ran pravačkou.

Parros je vůbec jedním z nejobávanějších bitkařů, v NHL se porval už více než stopadesátkrát. Letos si ještě moc čárek nepřipsal, neboť se hned na začátku sezóny sám zranil, když přepadl ve rvačce přes Orra z Toronta, a to tak nešťastně, že tváří přistál na ledě a způsobil si otřes mozku.

Gudas však Parrosovi leží v žaludku. „Byl jsem připravený, že by se něco mohlo stát, Ta jejich lajna s Prustem a Parrosem hraje hodně do těla, u nás máme taky kluky, co se nebojí," vykládal Gudas. Hromadná potyčka ho ovšem moc nenadchla. „Bylo to na prd, pět na pět, moc se tam nedalo hnout," popisoval hráč, který na ledě stráví v průměru skoro dvacet minut na zápas.

Byl to jen takový wrestling

Parros se k mohutným pravým hákům nedostal. „Jak jsme byli u sebe, tak jsme si dávali jen malé rány, v podstatě to nic nebylo. Spíš wrestling," říkal český bek, po němž Parros ve chvíli, kdy už je oddělili sudí, hodil na závěr ještě chránič. „To jsem neměl slov, absolutně jsem to nečekal," rozesmál se aktér bitky, který dostal desetiminutový trest.

Když se loni v listopadu popral Gudas se Sbisou z Anaheimu, inkasoval úder ve chvíli, kdy už mu ruce drželi rozhodčí a pak byl 14 dnů mimo sestavu Blesků. Švýcar byl ale ze hry dokonce dva měsíce, protože si o Gudasovu sanici zlomil ruku. „Při bitce se může stát cokoli, to je jasný," klepal Gudas na dřevěnou lavičku. „Ale ne, ničeho se nebojím, jsem stoprocentně zdravej."

Pokud se něco semele i na olympiádě, je syn bronzového medailisty ze ZOH z Albertville klidně připraven nechat splašit svá kladiva. „Když někdo půjde po našich nejlepších hráčích, nebo po gólmanovi, nemám s tím problém," varoval Gudas.

Reklama

Související témata: