Hlavní obsah

Obklíčen diváky. Pavelec trávil zápas v Montrealu na netradičním místě

Montreal

V Montrealu nechytal, na týmovou lavičku Winnipegu se ale Ondřej Pavelec také neposadil. Na nedělní zápas měl český brankář netradiční výhled. Ze židle naproti střídačkám hned vedle diváků.

Foto: Facebook

Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec (uprostřed) na netradičním místě mezi diváky.

Článek

Kdo má v paměti mistrovství světa 2008, které se konalo v Québeku, vybaví si, jak na podobném místě trávil zápasy českého týmu náhradní gólman Marek Pinc.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Ani střídačky v Montrealu prostorem neoplývají. Fanoušci Canadiens jsou ale na gólmany hostů, kteří sedí hned vedle nich zvyklí a ke konfliktům nedochází. Když chytal v sezóně 2005-06 za Ottawu Dominik Hašek, trávil zápas v Bell Centru obdobně jako Pavelec. A při pohledu na diváky s občerstvením mu vyhládlo natolik, že si dokonce objednal hot dog.

„Byl jsem docela překvapený, čekal jsem něco jiného, ale nikdo nepokřikoval. Kolem mě seděly děti a ženy a ty toho moc nenamluvily. Úplně v klidu," líčil Pavelec, který pěkně zblízka viděl i rozhodující moment zápasu. Montrealský brankář Price špatně rozehrál a Frolík zametl puk do odkryté branky.

„Price je dobrý celou sezónu a někdy stane, že puk odskočí. My ale hráli dobře a Monty (Montoya) chytal výborně. První třetinu to mohlo být o dva tři góly pro nás a nikdo by se nedivil," tvrdil gólman mužstva, které vyhrálo osm z posledních 10 zápasů. Ztráta na pozici v play off rázem není tak velká - 4 body.

Reklama

Související témata: