Hlavní obsah

San Jose - Dallas 2:1 PPHavlát zařídil výhru San Jose! Dal gól a v prodloužení přihrál na vítěznou trefu

New York
Aktualizováno

Český hokejista Martin Havlát se stal hlavním strůjcem vítězství San Jose 2:1 v prodloužení nad Dallasem ve středečním duelu NHL, v němž nejprve vstřelil úvodní gól zápasu a v prodloužení přihrál na vítěznou trefu Tommymu Wingelsovi.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Útočník San Jose Martin Havlát (vlevo) oslavuje se spoluhráči gól proti Dallasu.

Článek
Fotogalerie

Havlát poslal Žraloky do vedení na konci druhé třetiny, když šikovnou tečí usměrnil střílenou přihrávku Scotta Hannana za záda brankáře Kariho Lehtonena. Český hráč nastoupil do pátého utkání od sedmnáctizápasové pauzy zaviněné zraněním v dolní části těla a trefil se poprvé od svého návratu do týmu.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Ve třetí třetině srovnal skóre Ničuškin a zápas tak dospěl do prodloužení, v němž znovu přišla chvíle pro Martina Havláta. Ve druhé minutě si na úrovni branky hostů zpracoval puk a parádně našel najetého Wingelse, jenž nekompromisně rozhodl zápas.

Crosby s Malkinem řádili

Před blížícím se olympijským hokejovým turnajem se ve velké formě ukázaly i hvězdy Pittsburghu Jevgenij Malkin a Sidney Crosby. Oba se gólem a asistencí podíleli na vysoké výhře v Buffalu 5:1.

Kouč Pittsburghu Dan Bylsma se tentokrát ještě mohl radovat, že opory ruské a kanadské reprezentace překonaly gólmana USA pro výběr na turnaj v Soči Ryana Millera. Za pár dnů, kdy se ujme role šéfa lavičky amerického národního týmu, už bude dávat pokyny brankáři Buffala, jenž v duelu s Penguins inkasoval pět gólů z 34 střel.

Právě Crosby překonal Millera v prodloužení finále olympiády ve Vancouveru a zařídil tak Kanadě zisk zlaté medaile.

Ve středu se podílel kapitán Tučňáků hned na prvních dvou gólech. V úvodní třetině nejprve asistoval u vyrovnávací branky Harryho Zolnierczyka a vedoucí gól na 2:1 sám vstřelil v přesilovce v úvodu druhého dějství.

„Blesklo mi to hlavou, že oba hráči proti sobě za pár dnů možná znovu nastoupí. Když dal Sydney gól, tak mě to napadlo, tentokrát jsem se ale mohl z jeho trefy radovat," uvedl po utkání kouč Bylsma.

Miller a Sabres vůbec mají pravidelně velké problémy s bráněním Crosbyho, jenž si proti Buffalu  připsal alespoň jeden bod v sedmnáctém utkání za sebou.

„Nemám pro to žádné zvláštní vysvětlení. Zápasy proti nim mi nepřipadají nijak zvláštní. Zažívám s nimi duely, kdy čtyři kluci létají kolem ve vašem pásmu, což není zrovna zábavná hra. Je to asi o tom jít si za šancemi a odraženými puky, jinak se ale nic nesnažím měnit," komentoval svoji sérii Crosby.

Pittsburgh si po vítězství upevnil vedení ve Východní konferenci a druhému Bostonu odskočil na rozdíl sedmi bodů. Penguins slavili čtyřicátou výhru v 57 zápasech, čímž vylepšili rekord ze sezóny 1995/96, kdy na stejný počet vítězství potřebovali o osm zápasů více.

Výsledky NHL
Buffalo - Pittsburgh 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Branky: 6. Stafford - 16. Zolnierczyk, 23. Crosby, 38. Malkin, 46. Gibbons, 53. J. Neal. Střely na branku: 25:34. Diváci: 18.408.
Anaheim - Chicago 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky: 21. Hossa (Rozsíval), 58. Toews. Střely na branku: 29:25. Diváci: 17.446.
San Jose - Dallas 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 39. Havlát, 62. Wingels (Havlát) - 47. Ničuškin. Střely na branku: 21:20. Diváci: 17.562.

Reklama

Související témata: