Hlavní obsah

Eliášovi se drsný kartáč trenéra Klášterce líbil. Hokej není nedělní škola, říká

Newark

Klíčové slovo: Klášterec. Pokud jste v minulých dnech nezaznamenali jméno hokejového kouče Michala Jägera, pak je vám zřejmě sportovní dění naprosto lhostejné.

Foto: Marek Burkert, Právo

Český koutek v kabině New Jersey - Jaromír Jágr (vzadu) a Patrik Eliáš.

Článek

Ostrý projev kouče hokejistů Klášterce.

Kvůli hlasitému výstupu v kabině juniorů Klášterce prošpikovanému ostrými výrazy (viz video v galerii) byl impulzivní trenér zbaven své funkce. „Bavili jsme se o tom s Jardou Jágrem a Markem Židlickým a je nám ho líto. Určitě nedělá do hokeje, aby měl na nové auto nebo dům. Je prostě zapálený. Ano, ten slovníček je ostřejší, ale hokej není nedělní škola," tvrdí útočník New Jersey Patrik Eliáš.

Kdo někdy dělal kolektivní sport, tak ví, že obdobný ‚kartáč' je občas potřeba. Zvlášť mezi mladíky, kteří propadnou pocitu vlastní výjimečnosti. „Ti kluci už jsou skoro dospělí a na všechny argumenty, které jejich kouč měl, nemohl říct nikdo ani slovo. Když si mladí stěžují, že jsou unavení, nebo že trénink je stavěný pro áčko a ne pro ně, tak je to úsměvné. Ale i smutné. Zejména, když kvůli tomu kouč ztratí práci," poznamenal Eliáš.

Hned se mu také vybavily vzpomínky na trenéry, kteří ho provázeli v začátcích hokejové kariéry. „Všichni jsme takové kouče zažili a je to správné. Každý párkrát za svou kariéru vybuchne. A když člověk poslouchá argumenty, musí mu dát zapravdu. Myslím si, že zase tak dlouho bez práce nezůstane. Aspoň doufám," věří nejproduktivnější hráč v historii Devils.

Trenérův humor Eliáše rozesmál

Za dobu, co hraje hokej, měl Eliáš příležitost sledovat, jak se proměnily vztahy uvnitř kabiny. „Doba je jiná. Já jsem si nedovolil mít takové řeči. Člověk byl rád, že dostával šanci jít trénovat s chlapama. Chápu, že ti kluci hrají nižší ligu a už asi nemají vizi hrát extraligu, ale dělají to proto, že je to baví. A pokud je to baví, tak musí dodržovat nějaká pravidla."

Ovšem, aby celý výstup natočil trenérův syn a ještě ho umístil na sociální sítě, to už je trochu mimo chápání. „To aby snad udělali scannery před kabinami jako na letišti, aby tam nikdo nenatáčel. Já v té situaci, kromě jadrného slovníku nevidím nic negativního," zopakoval Eliáš.

Sám přes léto trénuje v Praze s juniory Hvězdy a občas vidí, že zápal jim chybí. „Když třeba věděli, že v pondělí mají zrovna bruslařský trénink, tak najednou jich tam bylo deset, jedenáct, místo dvaceti. Ale trenéři s tím nic nenadělají, protože jsou rádi, že jim vůbec někdo přijde."

Eliáš ale jen nehloubal nad těžkým údělem hokejového trenéra mládeže, rozesmál ho i Jägerův specifický humor a řada vět, které už pomalu začaly lidovět. „Myslím, že o Klášterci nikdo moc nevěděl a teď to bude asi jeden z nejpopulárnějších týmů a trenérů v Česku. Nejvíc se mi líbilo, jak byl pan Jäger rozčilený a pak si odkašlal a řekl: Promiňte. To bylo naprosto vynikající."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články