Hlavní obsah

Michálek před Soči konečně válí! Takhle spasil Ottawu, pak si užíval pocty od fanoušků

Ottawa

Zatím rozhodně neprožívá zářivou sezónu, místo nastřílených gólů si spíš připisoval mínusové body, kterých má na svém kontě dvacet, ale zlom možná přichází pro útočníka Ottawy Milana Michálka v pravý čas. Těsně před začátkem olympiády v Soči se pro českého reprezentanta začalo blýskat na lepší časy.

Foto: Fred Chartrand, ČTK/AP

Útočník Ottawy Milan Michalek (vlevo) překonává gólmana Buffala Jhonase Enrotha.

Článek
Fotogalerie

V úterý se trefil proti St. Louis a v noci ze čtvrtka na pátek dvěma góly zařídil výhru 3:2 nad Buffalem. Stal se hlavní hvězdou střetnutí a poprvé v sezóně dal v utkání víc než jednu branku. Poprvé se trefil v desáté sekundě třetí třetiny, když pohotově zakončil rychlý únik dva na jednoho.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore

Ujel obránci Buffala Jamie McBainovi, přesný Spezzův pas uklidil do brány a snížil na 1:2. Další parádu si rodák z Jindřichova Hradce pro změnu schoval na samý závěr zápasu, kdy už byl stav vyrovnaný 2:2.

Už se zdálo, že duel směřuje do prodloužení, jenže Michálek rychlým švihem z mezikruží vystřelil pro Senátory výhru a zaznamenal desátou trefu sezóny.

Je v něm ještě spousta gólů

„Trochu jsme přestali hrát a nechali jsme si dát dva góly. Tyhle zápasy bývají vůbec nejtěžší, protože oni neměli co ztratit. Jsme moc šťastní, že jsme vyhráli," radoval se po utkání český křídelník. Buffalo zůstává s 38 body beznadějně poslední v Atlantické divizi, zatímco šestá Ottawa drží se 63 body stále ještě naděje na play off.

„Moc jsme chtěli tenhle zápas vyhrát v normální hrací době. Dobře, že se to povedlo, byl to hodně důležitý zápas," dodal český reprezentant. Chválou ho zahrnul kouč Senátorů Paul MacLean, jenž podle svých slov vůbec nepochyboval, že by český forvard znovu nezačal střílet branky.

MacLean: Milan byl nezpochybnitelným přínosem pro tým

„Věděli jsme, že má (Michálek) v sobě ještě spousty gólů. Tuhle sezónu mu trvalo dlouho, než se rozstřílel. Ale díky herní morálce a práci bez puku byl nezpochybnitelným přínosem pro tým. Věděli jsme, že když takhle vydrží dál, všechno se pro něj v dobré obrátí," uvedl kouč.

Michálek se po utkání navíc dočkal ovací od fanoušků při slavnostním ceremoniálu věnovaném reprezentantům v Soči. Vedle Michálka si jej vychutnávali také Švédové Karlsson, Enroth a Tallinder, americký gólman Miller, Lotyš Girgensons a také kanadský kouč Buffala a lotyšské reprezentace Ted Nolan.

„Tohle byla parádní věc. Hráči museli hodně tvrdě makat, aby si mohli na olympiádě zahrát. V Soči to nebude jen tak nějaký obyčejný turnaj, bude to možná vůbec nejlepší turnaj na světě," pochvaloval si ceremoniál Nolan.

Ještě před odletem do Soči ale čeká ottawské Senátory jeden zápas, a navíc s mimořádně těžkým soupeřem. „Máme ještě jedno utkání před reprezentační přestávkou a chceme v něm naplno bodovat. V Bostonu to ale bude hodně složité. Musíme se na to dobře připravit," nabádal Michálek.

Reklama

Související témata: