Hlavní obsah

Nedal dvě penalty, pak slavil hattrick. Nakopal bych si hlavu, smál se Pacioretty

Montreal

Tohle se na hokejových stadiónech opravdu jen tak nevidí. Útočník Montrealu Canadians Max Pacioretty prožil v NHL bláznivý zápas proti Vancouveru, v němž sice nasázel hattrick, ale vedle toho ještě stačil neproměnit dvě trestná střílení. Tomu se ale mohl po utkání jen zasmát, protože jeho tým nakonec vyhrál i díky brance Tomáše Plekance 5:2.

Foto: Jean-yves Ahern, Reuters

Gólman Vancouveru Roberto Luongo čelí nájezdu Maxe Paciorettyho z Montrealu.

Článek

V utkání se čekalo především na brankářský souboj kanadských reprezentantů pro Soči Careyho Price a Roberta Luonga, jenže celou show si pro sebe „ukradl" právě Pacioretty.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Americký reprezentant nejprve překonal Luonga v přesilovce v první třetině a následně neproměnil dvě trestná střílení. Stal se tak vůbec prvním hráčem v historii NHL, jenž zahrával dvě trestná střílení během jedné třetiny. Navíc v rozmezí necelých dvou minut!

Na začátku třetí části přidal druhý gól a hattrick završil do prázdné brány, když Vancouver zkoušel štěstí při hře bez gólmana.

„Kdybychom nakonec ten zápas třeba o gól prohráli, asi bych se nakopal do hlavy," přiznal po utkání Pacioretty, jenž s 26 góly vévodí střelcům Canadians.

Luongo si vylepšil statistiky v trestných stříleních v této sezóně na 5:5, tři z nich chytil ale právě Paciorettymu, který selhal také při vzájemném souboji v říjnu ve Vancouveru.

„Zkusil jsem na něj udělat i tentokrát stejný pohyb. Podařilo se mi ho rozhodit náznakem střely, pak jsem si myslel, že už ho překonám normální střelou místo blafáku, jenže on je obrovský gólman, naklonil se dopředu a zabral tolik místa, že mě to rozhodilo," přiblížil neúspěšný exekutor svůj první pokus.

Při druhém před Luongem zpomalil a při pokusu o blafák opět selhal. „Ten druhý? V ten moment jsem byl hodně ve své hlavě. Nemohl jsem ani uvěřit, že se to znovu stalo, byl už jsem v té chvíli dost unavený. Kdybychom zápas prohráli, byl bych hodně naštvaný, ale teď už si z toho můžu jen dělat srandu," dodal americký hokejista.

Reklama

Související témata: