Hlavní obsah

Eliáš nadchl geniálním kouskem. Tohle vymyslí jen pár hráčů na světě, chválí kouč

New Jersey

Nepovedená olympiáda už je zapomenuta. Český hokejista Patrik Eliáš stihl být po návratu ze Soči u narození své dcery a v noci ze čtvrtka na pátek se předvedl v NHL v hvězdné formě. Nejenže gólem a dvěma asistencemi pomohl New Jersey k výhře nad Columbusem 5:2, ale navíc předvedl moment, na který se jen tak nezapomene.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Patrik Eliáš (vpravo) se raduje se spoluhráčem z New Jersey Adamem Henriquem z gólu proti Columbusu.

Článek

Za stavu 3:2 se Ďáblové bránili na konci druhé třetiny přesilové hře, hosté se tlačili za vyrovnáním. Obránce Jack Johnson ale zaváhal při rozehrávce na modré čáře, Eliáš se zmocnil puku, všiml si rozjetého Adama Henriquea, parádním obloučkem mu poslal puk přesně do jízdy a první jmenovaný zařídil domácím rozhodující náskok.

„Tohle byl super kousek. Jen málo hráčů na světě umí takhle nahrát nebo je napadne vůbec něco takové zkusit. Tenhle gól navíc celé utkání rozhodl," chválil českého veterána kouč Ďáblů Pete De Boer.

„Od Pattyho to bylo skvěle načasované, jen tak nechat proplachtit puk nad hlavou obránce. Naštěstí přistál na led naplocho, akorát, abych mohl jít do brejku. Pro nás to byla mimořádně důležitá branka," pochvaloval si přihrávku od svého spoluhráče Henrique.

Jako Phil Mickelson

List The Star Ledger v nadsázce přirovnal Eliášův kousek k úderu slavného golfisty Phila Mickelsona. „Bylo to něco neuvěřitelného. Vypadalo to, jako by puk byl na jóju," kroutil hlavou útočník Andrew Greene.

„Alespoň vidíte, jak dobrý golfista jsem," smál se Eliáš. „Jenže já golf vůbec nehraju," dodal. „Možná by ale nejlepší střelec New Jersey všech dob měl o investici do sady golfových holí uvažovat," radí českému reprezentantovi deník The Star Ledger.

Reklama

Související témata: