Hlavní obsah

Útočník Erat dál trvá na odchodu z Washingtonu

Washington

Český hokejový útočník Martin Erat stále chce odejít z Washingtonu. O výměnu žádal účastník olympijských her v Soči už v listopadu a deníku Washingtonu Post potvrdil, že jeho zájem o změnu týmu trvá. Uzávěrka přestupů pro tuto sezónu je v NHL ve středu 5. března.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Martin Erat (10) se by se rád rozloučil s Washingtonem, na snímku s ním jsou Alex Ovečkin (8), Joel Ward (42) a Jason Chimera (25).

Článek

Generální manažer Washingtonu George McPhee uvedl, že pokud bude Erat na odchodu trvat, pokusí se mu vyhovět. Ale upozornil, že to v současné době v NHL při platovém stropu 64,3 milionu dolarů není jednoduché. "Pokud stále chce být vyměněn, pokusíme se mu vyhovět," uvedl McPhee.

"Ale v této sezóně je to s transakcemi těžké. Kdyby to byl běžný ročník, mohl přestoupit během několika týdnů od své žádosti, ale taková situace teď není," řekl McPhee.

Erat, který přišel do Washingtonu v dubnu loňského roku z Nashvillu, má kontrakt ještě do roku 2015. V této sezóně má příjem 3,75 miliónu dolarů, v příští bude mít o 1,5 miliónu dolarů méně. Podle původního sedmiletého kontraktu na 31,5 miliónu dolarů ale zatěžuje platový stop klubu částkou 4,5 miliónu dolarů za sezonu.

V tomto ročníku si Erat připsal v 52 zápasech 23 bodů za gól a 22 asistencí. Není spokojený s vytížením, jakého se mu od trenéra Adama Oatese dostává. Většinu ze svých jedenácti let strávených v NHL nastupoval na pravém křídle a ve Washingtonu hraje vlevo a zkoušel to i v centru.

Reklama

Související témata: