Hlavní obsah

Kuriozita roku! Obránce Kačerů dal gól biliárovým způsobem z poloviny hřiště

Anaheim

V Anaheimu kroutí již osmou sezónu, takový gól ale v jeho dresu ještě nedal. Zkušený hokejový obránce Francois Beauchemin se ve středečním utkání zámořské NHL postaral o jednu z nejkurióznějších branek roku: ze středního pásma skóroval biliárovým způsobem do zcela odkryté klece.

Foto: Ringo H.W. Chiu, ČTK/AP

Obránce Francois Beauchemin (vpravo) z Anaheimu se raduje ze své kuriózní trefy proti Montrealu se spoluhráčem Patrickem Maroonem.

Článek

Vedoucí tým Západní konference nevstoupil do souboje s Montrealem vůbec dobře a po první třetině prohrával po trefách Gionty a Paciorettyho 0:2. Jenže Kačeři předvedli v prostřední dvacetiminutovce velký obrat, k němuž výrazně přispěl i bizarní moment z 30. minuty.

Jackman nejprve ve 28. minutě snížil na 1:2 a kalifornský celek vycítil šanci na vyrovnání. A nečekal na něj dlouho. Hned o osmadvacet sekund později usedl na trestnou lavici za podražení obránce Jemelin a Kačeři nabídnutou příležitost chytili za pačesy. Na gól se přitom ani moc nenadřeli. Beauchemin se zmocnil kotouče a od červené čáry jej o mantinel nahazoval za bránu Habs.

Kanadský gólman Dustin Tokarski si vyjel za svou svatyni, aby puk zastavil, ten ovšem od mantinelu nabral zcela jiný směr a ke smůle čtyřiadvacetiletého brankáře doputoval přesně mezi tři tyče opuštěné klece.

"Udělal jsem chybu, měl jsem zůstat v brance. Ze zprávy jsem věděl, že tady mají divné mantinely a že se to stává. Udělal jsem chybu v úsudku," řekl po utkání Tokarski.

Anaheim byl na koni a zásluhou Winnika šel v 39. minutě dokonce do vedení. Přesto se musel nakonec spokojit pouze s bodem. Gallagher totiž krátce nato vyrovnal a v samostatných nájezdech zařídil v šesté sérii výhru Montrealu Andrej Markov.

Reklama

Související témata: