Hlavní obsah

Takhle v NHL bavil hokejový tanečník Crosby, ovace sklízel také ztracený syn Luongo

New York/Praha

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby nepřestává plnit hlavní stránky světových hokejových médií ani po návratu ze zlatokopeckého výletu na olympiádu v Soči. Jednoznačný lídr kanadského bodování zámořské NHL přispěl svému týmu k výhře 3:2 po samostatných nájezdech na půdě silného Anaheimu proměněnou penaltou, kterou pobavil nejen spoluhráče na lavičce.

Foto: Reed Saxon, ČTK/AP

Gólman Anaheimu Jonas Hiller marně hledá puk ve výstroji po nájezdu kapitána Pittsburghu Sidneyho Crosbyho.

Článek
Fotogalerie

Crosby vyzval domácího brankáře Jonase Hillera ve druhé sérii nájezdů a ze svého soka udělal smutného účastníka krásného hokejového momentu. Kanadský borec ve službách Pittsburghu se nejprve zprudka rozjel, mezi kruhy však stejně náhle zpomalil a svými šikovnými zápěstími začal míchat pořádnou hokejovou dobrotu.

Kapitán Tučňáků stačil během krátkého okamžiku úplně rozhodit gólmana Anaheimu rychlou prací pukem i několika naznačeními tělem. Pustit na závěr této krátké show puk zlehka, jen tak mimochodem, mezi jeho betony, bylo na celé akci nakonec asi to nejjednodušší. Dokonale zmatený Hiller už se na odpor nezmohl.

Stejně suše, jako celou dokonalou akci provedl, pak Crosby pojal i oslavu parádního kousku a místo zběsilých gest prostě odjel ke své střídačce. Borci na ní ovšem takto chladní nezůstali, jejich tváře naopak zalily pobavené úsměvy. Zámořská média dokonce ohodnotila tento kousek opěvované hvězdy rovnou jako dokonalé taneční číslo.

Slunce vyšlo na Floridě i nad hokejovým stadiónem

Fanoušci Floridy jsou obvykle těmi smutnými, protože jejich tým už nějaký čas nepatří k elitě NHL. Mezi ní se však jistě může počítat brankář Roberto Luongo, který se po osmi letech strávených v kanadském Vancouveru vrátil do branky Panterů. Právě kanadská hvězda pak na Floridě hned při své obnovené premiéře vrátila úsměv na tváře domácích fanoušků.

Ti v pravidelných intervalech skandovali jméno svého ztraceného syna, Luongo se jim za jejich neutuchající přízeň odvděčil čistým kontem. Domácí brankář si celkem připsal 25 úspěšných zákroků, které rezultovaly v 66. zápas bez inkasované branky v kariéře Kanaďana, 27. v dresu Panthers.

Na Luonga bude po tomto duelu asi nejméně vzpomínat útočník Buffala Tyler Ennis. Než se totiž dokázal před poloprázdnou brankou rozhoupat ke gólové dorážce, našel Luongo efektní způsob, jak jeho radosti zabránit.

Reklama