Hlavní obsah

Jágr: Nová smlouva? Když si budou chtít v New Jersey promluvit, jsem připraven

Newark

Je mu už dvaačtyřicet, ale stále válí, hokej miluje a úvahy o konci kariéry přenechává jiným. Jaromír Jágr by rád prodloužil svoje účinkování v NHL v dresu New Jersey Devils přinejmenším o další sezónu. „Mám to tady rád a chci zůstat,“ uvedla legendární osmašedesátka v rozhovoru pro deník New York Post.

Foto: Profimedia.cz

Útočník New Jersey Jaromír Jágr (68) v souboji s Jamesem Sheppardem ze San Jose.

Článek

Jednoletou smlouvu měl olympijský vítěz z Nagana už po svém návratu z KHL ve Philadelphii (2011-12) a Dallasu (2012-13), play off sezóny strávil následně v Bostonu a zahrál si finále Stanley Cupu. Roční kontrakt uzavřel loni také v New Jersey, ale proč se loučit, když je s 55 body (20 gólů + 35 asistencí) z 65 zápasů nejproduktivnějším hráčem mužstva a také nejlépe bodujícím českým hokejistou v soutěži?

„Mám to tady rád a chci zůstat. Budu tady, až si bude chtít vedení promluvit o nové smlouvě," vyslal Jágr jasný vzkaz generálnímu manažerovi Ďáblů Lou Lamoriellovi.

V zámoří překonává jeden milník za druhým, začátkem března jako sedmý hokejista v historii NHL dosáhl hranice 700 gólů a patří mu i postavení v elitní desítce nejlepších nahrávačů soutěže.

Těší se respektu spoluhráčů i vedení. „Věděli jsme, že Jágr bude dobrý, ale až takhle? V útočné třetině je to prostě král," chválí ho kouč Peter DeBoer. Přesto New Jersey zatím nezveřejnilo, zda s Jágrem počítá i pro nadcházející sezónu.

„Chci hrát NHL tak dlouho, jak jen budu moci. Miluju tuhle hru. Ostatně, co jiného mám dělat, tloustnout?" dodal Jágr pro New York Post.

Bude Jaromír Jágr i v příští sezóně oblékat dres New Jersey?
Ano.
89 %
Ne.
11 %
Celkem hlasovalo 10554 čtenářů.

Reklama

Související témata: