Hlavní obsah

Ani v trpasličím hokeji by se nic takového nestalo, láteřil kouč Tampy. Radost mu dělal jen Palát

Tampa Bay

Nestává se často, aby byl po zápase největší hvězdou zápasu vyhlášen hokejista z týmu, který nakonec nedosáhne na vítězství. Ondřeji Palátovi se to podařilo v duelu s Phoenixem. Český útočník Tampy Bay vstřelil dva góly a u třetího asistoval. Jeho tým prohrál 3:4 po nájezdech s Phoenixem, v jehož dresu řádili další čeští hráči a kouč Tampy Jon Cooper láteřil nad chybami svých svěřenců.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Útočník Tampy Bay Ondřej Palát se raduje se spoluhráči z gólu proti Phoenixu.

Článek

Palátovo představení odstartovalo ve 12. minutě, v níž při oslabení sebral kotouč ve vlastní třetině a do sóla vyslal Johnsona, který otevřel skóre zápasu. Svoje branky si Palát schoval na samotné závěry třetin. V poslední minutě druhé části mu po dvou neúspěšných střelách zblízka přihrál Callahan a český olympionik pohodlně skóroval.

Na začátku třetí třetiny se poprvé v dresu Phoenixu prosadil Martin Erat, který odhadl lépe odraz kotouče než brankář Tampy Bishop a bez potíží ho zasunul za jeho záda. Tato trefa na 2:2 rozlítila domácího kouče Jona Coopera. „Byla to chyba pramenící z bohorovnosti, která skončila (inkasovaným) gólem," prohlásil po zápase.

Ještě víc ho ale rozohnila chyba, která předcházela třetímu gólu Coyotes, u něhož si bod za asistenci připsal Zbyněk Michálek. Před bránou totiž byli dva neobsazení hráči hostů. „Ti hráči musí být pokrytí ve všech z tisíce případů, to je fatální chyba! To by se nestalo ani v trpasličím hokeji, natož v NHL. To je frustrující," láteřil Cooper.

Trochu radosti trenérovi udělal zase Palát, který v závaru pouhých 38 vteřin před koncem základní hrací doby překonal jinak vynikajícího brankáře Smitha podruhé a zajistil tak Lightning alespoň bod.

Ten druhý totiž získali v samostatných nájezdech hosté z Phoenixu. Jediným úspěšným exekutorem byl Radim Vrbata, který v druhé sérii bekhendovou kličkou překonal domácího gólmana.

Reklama

Související témata: