Hlavní obsah

Michálek sestřelil vlastního gólmana, který musel střídat. Nedohrál ani zkrvavený bek Ceci

Ottawa

Ve třetí třetině dokázali smazat tříbrankový náskok hostů z Nashvillu, přesto nakonec hokejisté Ottawy odcházeli se svěšenými hlavami, jelikož v prodloužení nakonec prohráli 3:4. A ještě v zápase ztratili kvůli zranění dva hráče. Gólmana Craiga Andersona přitom nešťastně vyřadil jeho spoluhráč Milan Michálek.

Foto: Marc Desrosiers-usa Today Sports, Reuters

Zkrvavený obránce Ottawy Cody Ceci.

Článek

Český útočník se na začátku třetí třetiny vracel do vlastního obranného pásma ve snaze zabránit rychlému protiútoku Predátorů. Ten sice gólem neskončil, Ottawa ale za něj zaplatila Andersonovým zraněním.

Rozjetý Michálek se snažil dvaatřicetiletému gólmanovi vyhnout, to se mu ale nepodařilo a Andersona zasáhl kolenem do masky. „Trefil jsem ho opravdu dost tvrdě, tak doufám, že bude v pořádku," říkal útočník Senátorů po utkání, které musel dochytat Andersonův kolega Robin Lehner.

Anderson si v zápase užil své, už v osmé minutě jej totiž zasáhl do ramene puk, který vypálil obránce Nashvillu Shea Weber. Gólman Ottawy se několik vteřin svíjel bolestí na ledě, pak ale ve hře pokračoval.

A aby toho nebylo málo, Weber se postaral i o zranění dalšího ze Senátorů, dvacetiletého obránce Codyho Ceciho. O tři minuty později, co zasáhl Andersona, totiž po jeho ráně trefil kotouč Ceciho do obličeje, který se mu zalil krví.

„Cody měl za pravým uchem hlubokou tržnou ránu, takže jsme ho z preventivních důvodů radši stáhli ze hry," vysvětloval na tiskové konferenci kouč Ottawy Paul MacLean. Ceci pak na svém účtu na twitteru uvedl, že se sice cítí otřesený, v brzké době bude ale v pořádku.

Reklama

Související témata: