Hlavní obsah

Tohle je kopanec do zubů, byli jsme trapní. Vancouver se sbírá z nevídaného kolapsu

Vancouver

Prohospodařit během jedné třetiny tříbrankový náskok? V hokeji věc, která není zas až tak neobvyklá. Ovšem to, co v pondělním domácím utkání NHL proti New Yorku Islanders předvedli hráči Vancouveru, se jen tak nevidí. Jít do závěrečné části hry s vedením 3:0, ale nakonec trávit prohru 4:7, nad tím kroutili hlavou po skončení duelu úplně všichni.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Ani ti fanoušci Vancouveru, kteří vydrželi v hledišti až do samého konce duelu s Islanders, nedokázali kolaps svých oblíbenců ve třetí třetině pochopit.

Článek

Co na tom, že se Henrik Sedin poprvé od 14. prosince dočkal po třiadvaceti zápasech konečně gólu. Co na tom, že dvě třetiny hrály Kosatky vynikající hokej a Ostrovanům takřka nic nedovolily. Stejně se po utkání mluvilo výhradně o nevídaném kolapsu ve třetí periodě.

Islanders za necelých pět a půl minut nasázeli čtyři branky a rázem vedli. Třikrát se trefili v přesilovce, čtvrtý gól přidali jen vteřinu po skončení další početní výhody. Těžká rána pro domácí, kteří se z ní stejně dokázali oklepat a srovnali na 4:4. Jenže za dalších deset vteřin inkasovali popáté, což je zlomilo definitivně.

„Ještě nikdy jsem něco takového nezažil. Přitom jsme dvě třetiny hráli opravdu dobře, jenže pak jsme zbytečnými vyloučeními dostali sami sebe do průšvihu. Tohle je kopanec do zubů," jakoby se zdráhal kouč Vancouveru John Tortorella uvěřit konečnému skóre.

„Islanders zaslouží uznání, ale buďme upřímní, oni nepatří mezi nejlepší týmy v lize. Nedokážu to pochopit, byli jsme trapní," nebral si servítky útočník Ryan Kesler, autor třetí branky Vancouveru. „Těžko se hledají správná slova, která by popsala, co se stalo. Jestli tohle není dno, tak pak nevím, co to je," přidával se obránce Kevin Bieksa.

Canucks inkasováním sedmi branek v jedné třetině vyrovnali klubový „rekord", stejnou potupu zaznamenali už dvakrát v osmdesátých letech minulého století proti Edmontonu. A nyní se nacházejí v mimořádně složité situaci. Z posledních čtrnácti zápasů vyhráli jen dva a play off se vzdaluje. Z jedenáctého místa ztrácejí na osmý Dallas čtyři body, navíc odehráli už o tři utkání více.

Těžko to jde strávit, přiznal kouč Tortorella

„Tohle je příběh posledních dvou měsíců. Rychle musíme něco vymyslet, nebo si budeme brzo balit věci na letní dovolenou. Chci totiž do play off a vím, že to chtějí i spoluhráči v kabině. Musíme se ale podle toho začít chovat," burcuje Kesler.

„Tohle ale nebude snadné hodit nějakým způsobem hodit za hlavu, protože tohle je těžká porážka a jen těžko jde strávit," uvědomuje si Tortorella.

Reklama

Související témata: