Hlavní obsah

Jágr po hvězdném večeru prozradil recept na úspěch: Táta říkal, musíš se pořád hýbat

Philadelphia

Další hvězdný večer české hokejové legendy Jaromíra Jágra viděla zámořská NHL ve Philadelphii, kde forvard New Jersey pomohl gólem a nahrávkou k vítězství 2:1. Za své kousky sklízela slavná 68 chválu nejen od trenéra a spoluhráčů, jimž kladenský odchovanec také prozradil něco z rad od svého otce.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Útočník New Jersey Devils Jaromír Jágr (68) střílí gól brankáři Flyers Stevemu Masonovi (35).

Článek

Jágr kroutí za mořem dvacátou sezónu a v noci z úterý na středu už v NHL zaznamenal 702. gól, který byl navíc 124. vítězný. Zatímco jemu ani zbytku české reprezentace příliš nevyšel olympijský turnaj v Soči, v zámořské lize si na své výkony nemůže moc stěžovat. A důvěru, kterou od Devils dostal, si hodně užívá.

Bez radosti bych už nemohl hrát

„Ve svém věku už bych určitě nemohl hrát, kdybych neměl z hokeje radost. Dostal jsem šanci, a teď je na mně, jak ji využiji," glosoval suverénně nejproduktivnější hráč Ďáblů. Ve svém současném týmu má ještě dominantnější postavení než například právě při svém angažmá ve Philadelphii. „Hraji mnohem víc než dříve. Myslím, že mám větší roli než třeba tady ve Philly," pokračoval.

Zatímco i pro mnohé experty jsou výkony 42letého veterána v nejprestižnější lize překvapením, pro kouče Petera DeBoera nikoliv. „Celý rok pro nás odvádí hrozně moc. Nic mě na jeho výkonech nepřekvapuje. Když se pohybujete kolem něj, dobře víte, proč je jedním z nejlepších hráčů všech dob," chválil trenér.

Jágr ve Philadelphii asistoval v první třetině u vedoucího gólu Travise Zajaca. Ve třetí třetině pak parádně zužitkoval přihrávku od Marka Židlického, když protlačil puk za záda brankáře Steva Masona.

„Táta mi vždycky říkal: ‚Musíš se v útočném pásmu pořád hýbat, i když už jsi unavený.' A to jsme přesně dělali. Vždycky se vám pak nějaký prostor otevře. Třeba pro nějaký šťastný brejk. Hodně jsme tentokrát bruslili, což pochopitelně přinášelo i šance. Sám dobře vím, jak je těžké bránit, když soupeř ve vašem obranném pásmu neustále bruslí," podělil se český hokejista po utkání o své názory a otcovy rady.

„Povedlo se mu to trefit a protlačit puk do brány. Má velké tělo, když má puk na hokejce, je hodně silný, umí si ho pokrýt," uznal kvality střelce vítězného gólu i brankář Flyers Mason.

Chválou nešetřila ani třetí hvězda utkání, brankář Devils Martin Brodeur. „Tohle se snad ani nedá naučit. To, co on dělá, neumí moc hráčů předvést. Pro něj je to přitom úplně přirozené," komentoval Jágrovy kvality gólman Devils.

Reklama

Související témata: