Hlavní obsah

Hráli jsme jak největší póvl! Druhý nejlepší tým NHL se sbírá z výprasku od outsidera

Calgary

Tenhle výsledek asi čekal opravdu málokdo. Aktuálně druhý nejlepší tým NHL Anaheim Ducks totálně vyhořel na ledě Calgary, kterému patří v celé soutěži až šestadvacátá příčka z třiceti účastníků. Po debaklu 2:7 hledali poražení Kačeři jen těžko příčiny svého selhání.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Střídající dánský gólman Anaheimu Ducks Frederik Andersen sleduje v utkání proti Calgary, jak za jeho záda míří puk.

Článek

„Není moc k tomu co říct. Hráli jsme jak největší póvl," nešetřil sebekritikou útočník hostů Andrew Cogliano. „Myslím, že každému hráči v kabině by mělo být pořádně trapně za to, jak jsme tady hráli. Všem do jednoho. Začínáme jeden z největších venkovních tripů, divizní rival (San Jose) nám dýchá na záda a my předvedeme takhle směšný výkon," rozčiloval se útočník.

Kačeři měli namířeno za prvním ziskem Prezidentského poháru, jenže po sérii čtyř březnových porážek je o dva body předstihlo St. Louis, v Pacifické divizi se navíc na ně dotáhlo San Jose na rozdíl dvou bodů.

„Musíme se pořádně podívat do zrcadla. Vím, že je to klišé, ale pokud to neuděláme, vymstí se nám to. Máme v kádru kluky, kteří ví, jak se má hrát. Celý rok se nám dařilo, vedli jsme ligu, máme v týmu olympijské vítěze a hráče co už dřív vyhráli Stanley Cup, stejně tak jako šikovné mladíky. Chtěli jsme tenhle trip dobře začít, ale tohle rozhodně dobré nebylo," dodal naštvaně Cogliano.

Už po necelých čtrnácti minutách zápasu bylo o vítězi prakticky rozhodnuto, domácí vedli 4:0 a branku hostů předčasně opustil švýcarský gólman Jonas Hiller.

K demolici Anaheimu přispěl gólem na 6:1 také český reprezentační obránce Ladislav Šmíd, jenž v dresu Calgary skóroval vůbec poprvé. „Myslím, že jsme to zvládli velmi dobře. Rychle jsme si vybojovali čtyřgólový náskok, což někdy bývá zrádné," pochvaloval si liberecký odchovanec, jenž byl vyhlášen první hvězdou střetnutí.

Reklama

Související témata: