Hlavní obsah

Nevidím důvod, proč by se Jágr neměl do New Jersey po létě vrátit, říká agent Svoboda

Newark

Na konci minulého týdne vyhlásil, že by v New Jersey rád zůstal i pro příští sezónu a je připraven s klubem jednat o novém ročním kontraktu. Že by hokejový útočník Jaromír Jágr měl spojit síly s Ďábly i v příští sezóně, nyní potvrdil i jeho agent Petr Svoboda. Podle něj dokonce existuje velká šance, že se to podaří.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Jaromír Jágr a brankář Martin Brodeur z New Jersey.

Článek

„Jags je moc a moc spokojený s tím, kde hraje a jsem toho názoru, že to platí i o opačné straně. Nevidím důvod, proč by se neměl do New Jersey po létě vrátit. On Devils miluje a pro klub zase není takový risk podepsat ho ještě na jeden rok," uvedl Svoboda v rozhovoru pro server nj.com.

Dávalo by to smysl, neboť Jágr je i ve svých dvaačtyřiceti letech stále klíčovým hráčem Jersey. Vždyť s 57 kanadskými body dominuje klubové produktivitě, vévodí i v počtu asistencí (36) a tabulce plus/mínus (+19). New Jersey má na podpis nové smlouvy s českou legendou exkluzivní právo do 1. července, pak se Jágr stane nechráněným volným hráčem a bude k dispozici i pro ostatní kluby.

To však Svoboda neočekává. V nejbližších dnech se autor zlatého gólu ve finále olympiády v Naganu chystá na několik týdnů do New Jersey a nevylučuje, že už v té době může ležet na stole nový kontrakt pro Jágra. „On sice o něm teď nepřemýšlí a soustředí se jen na postup do play off, nevidím ale překážku, proč by smlouva nemohla být podepsána kdykoliv. Opravdu si přeje s Ďábly podepsat nový kontrakt," říká Svoboda s tím, že nyní je na tahu Lou Lamoriello, generální manažer Ďáblů.

Za poslední roky nikdy nevzali nejvyšší nabídku

„Je jedno, jestli za mnou přijde v průběhu této sezóny nebo až po jejím skončení. Lou má náš obdiv, je to podle nás nejlepší generální manažer v celé NHL. A to neříkáme jen proto, že chceme, aby nám právě on předložil smlouvu," přesvědčuje Svoboda.

Před právě probíhající sezónou podepsal Jágr s Devils kontrakt na dva milióny dolarů, v prosinci se mu však plat kvůli bonusům zdvojnásobil, protože odehrál aspoň 40 zápasů, jak stálo ve smlouvě. Teď by si díky volnému prostoru v platovém stropu Ďáblů mohl reálně přijít na 4,5 až 5 miliónů dolarů. Svoboda však odmítá, že by jeho svěřenec chtěl při jednání rozbít bank.

„Řeknu to takhle: za poslední tři roky jsme nikdy nesáhli po nejvyšší nabídce. Pro Jagse je důležité, že je jeho role v mužstvu stále významná. To cítí jako mnohem důležitější, než hrát jenom kvůli penězům," tvrdí Svoboda a vysvětluje, proč Jágr, stejně jako v posledních třech svých sezónách v NHL, touží jen po ročním kontraktu. „Ve svém věku už nechce být komukoli břemenem, aby pak s ním lidi byli nespokojení."

Svoboda: Neočekávám, že Jágr po příští sezóně skončí

Podepsat Jágra by navíc bylo výhrou i pro New Jersey. „Je snazší sáhnout na jeden rok po Jágrovi, než brát 22letého kluka a modlit se, jestli během šesti sedmi let dokáže, že na to má. Jak jednou vsadíte na borce, jako je Jags, on to mužstvu svými zkušenostmi a kombinací všechno vrátí. Poslední tři roky dokazuje, v jaké je formě a jakým je přínosem pro mladé hráče," chválí Svoboda.

A hráčský agent předpokládá, že ani příští sezóna nebude Jágrovou poslední. „Myslím, že jeho tělo i mysl poznají, kdy je čas skončit. Ale jak s ním mluvím a koukám, jak hraje, neočekávám, že by k tomu mělo dojít už příští rok. Opravdu je jedním z nejlepších hokejistů, kteří kdy hráli. Vždyť se jenom stačí podívat na jeho statistiky. Nikdy jsem neviděl někoho, kdo by hokej miloval tak jako on."

Prodlouží Jaromír Jágr smlouvu s New Jersey Devils?
Ano
95,7 %
Ne
4,3 %
Celkem hlasovalo 7892 čtenářů.

Reklama

Související témata: